מינוימאפוטרופוס חיצוני
שלום, אנחנו 4 ילדים.אבי ז"ל נפטר השנה ואימי נשארה לבד.אני ואחותי איריס מנסות בכל כוחנו לעצור את ההדרדרות הכלגלית של אימי שהמצב הקוגנטיבי שלה בין יכולת שיפוטית גבוה לבין שיכחה מצב שמתחיל להדרדר אך היא עקשנית ודעתנית.2 אחי האחרים אינם מרחמים על אימי ומנצלים את טוב ליבה ואת המצב שהיא בודדה ודורשים ממנה כספים בשם רצונו של אבי ז"ל.איני יכולה לומר שהיא איננה שותפה לעניין הניצול היא שותפה ואחרי לחצים וצעקות היא נכנעת ונותנת להם כספים רבים.גם אבי שהיה בחיים נהג לתת להם והיא ממשיכה את דרכו.הבעיה היא שאחת האחיות זו שדורשת כספים היתה מכה אותה ויש לה המון תיקים במשטרה לה ולבנה שעשו עסקאות בחשבונות שלה גם בלי ידיעתה אך אימי אינו עושה עניין מכך.לאחר שאבי פטר פתחנו את הצוואה ההדדית התברר מתשובתו של רשם הצוואות כי הצוואה אינה תקפה ולכן לאימי יש רק 50% מהעזבון והיתר מתחלק בין הילדים.אני ואחותי איריס ביקשנו מאימי לבקש משני אחי האחרים לחתום על הצוואה ההדדית אך הם מסרבים בתוקף.בגלל המצב שאימי נמצאת בו במסגרת הסחטנות הכספית היום יומית שהיא חווה חשבנו לפנות לרווחה עו"ס ולבקש למנות עבורה אפוטרופוס חיצוני שינהל את כספה. השאלות: א.האם יש צורך באישור למינוי אפוטרופוס לאימי משני אחי הסחטנים? ב.האם צריך את הסכמתה של אימי לאפוטרופוס? ג.האם ניתן לחייב את אימי למינוי אפוטרופוס? ד.מה בנוגע אלינו האם אנו צריכים למלא דוחות לאפוטרופוס?האם אנו צריכים לבצע איזה שהיא עבודה משותפת עם האפוטרופוס? ה.אם אימי תזדקק למוסד האם הוא יכול להוציא כספים מחשבונה לצורך מימון מוסד,מטפל? תודה על תשובותיך. רחל מיילsm151@walla.co.il
רחל , לבי לבי !!מצב מורכב ולצערי מוכר. אני לא בטוחה שרצוי לאפשר לאימך לרשת את כל עזבון אביך ואולי זה פתח להצלת חלק מהכסף שיוכל להיות מוקדש לרווחתה שיהיה בידיכם או לפחות בידי חלק מכם .. אם תבקשו מינוי אפוטרופוס בניגוד לדעתה, עלול להיווצר מצב בו ימצא לאחר בדיקת מיני מנטל שייערכו לה כי היא כשירה והדבר עלול לדרדר את מערכת היחסים ביניכן לכדי אי אמון מוחלט ולהפקירה בידי האחים הנצלנים . לכן הייתי מייעצת לך לפנות לגורם עליו סומכת שיערוך לה בדיקה כדי קבל מושג האם יש מקום להתערבות. לצערי בטווח בו מתחילות בעיות זכרון לבין אי כשירות מוחלטת זה הזמן הכי מסוכן לניצולה לרעה. הייתי מייעצת לך לפנות לייעוץ שיאפשר צלילה יותר עמוקה לעובי הקורה ולעצור את הניצול של אמך.וריקונה ממשאביה