לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גילה

ביטול בקשה למינוי אפוטרופוס

שלום רב, אמי אישה מבוגרת הסובלת מדמנציה. אנחנו שלוש בנות ואני הקטנה הדואגת הבלעדית לכל צרכיה. שתי האחיות האחרות מתנערות במשך שנים מאחריות. לאחרונה שהבינו שהמצב של אמא לא טוב החליטו להתנכל לי ולהערים קשיים. הגשתי ל פני מספר חודשים בקשה למינוי אפוטרופוס ורק עכשיו יצרו איתי קשר מהרווחה לקבוע פגישה. אציין כי אני מותשת נפשית מכל המצב וממה שאחיות שלי גורמות לי ושוקלת לבטל את הבקשה כי הן כמובן לא יסכימו וכל מטרתן זה לזכות בירושה. השאלה שלי היא האם לאחר מותה של אימי יהיה עדיין צורך במינוי אפוטרופוס או שלאחר מכן יש צורך להגיש בקשה למנהל עזבון? ולכן אני שוקלת לבטל את הבקשה למינוי מאחר ואין לי כוחות נפשיים להתמודד מולן. תודה.

עו"ד נורית פיש

את לוקחת סיכון שימנו מישהו נייטראלי כיון שאם מצבה של אימך מחייב מינוי אפוטרופוס, לא יוותרו לך כל כך. את יכולה לא לשתף פעולה ולתת לתיק "למות מוות טבעי" וזאת בתנאי שאחיותייך לא תיזומנה פעילות למינויין בסופו של דבר. לאחר הפטירה אין מינוי של אפוטרופוס אלא ההיפך יש לקבל שחרור מבית המשפט .

גילה

כרגע אין עניין דחוף שמצריך מינוי אפוטרופוס. האם אני יכולה להגיש בקשה לביטול הבקשה שהגשתי? האם יסכימו לבטל את הבקשה? תודה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות