חסויה שיש לה חלק בירושה דירה
אמי חולת אלצהיימר (אני אפוטרופוס לענייני גוף בלבד) וזכאית לחלק בירושת דירה. אין צוואה, אך הוגשה בקשה לצו ירושה בבית הדין הרבני בשם כל האחים (11 במספר). יש הסכמה בין כל האחים על חלוקה שווה של ערך הדירה כשתימכר. איני מעוניינת לשמש כאפוטרופוס רכוש וגם שלא ימונה לה אפוטרופוס חיצוני. אני שותפה בחשבון עם אמי ודואגת לכל צרכיה. האם ניתן למכור את דירת הירושה ושאמי תקבל את חלקה, ללא עיכוב מיותר?
לצערי הבעיה יותר מורכבת . לא ניתן למכור את הדירה בלא אישור בית המשפט. לא נראה לי שתמצאו עורך דין שיסכים להחתים אותה על מסמכי מכירה תוך התעלמות ממצבה. לכן אין מנוס אלא למנות לאמך אפוטרופוס לרכוש ולהגיש בקשה לאשר עיסקת המכירה של חלקה של אימך. אם יש לה רגעי צלילות וניתן יהיה להחתימה על מסמכי המכירה ועורך דין יסכים לאשר חתימתה, אזי ניתן יהיה לעשות העיסקה. בהצלחה!!
תודה לך, עו"ד נורית, על המענה המהיר והענייני. אבקש לשאול אם ניתן לבקש למנות אותי אפוטרופוס רכוש רק לעניין ספציפי זה בלבד?
תודה לך עו"ד נורית על ההתייחסות העניינית והמהירה לבעיה שהעליתי. אשמח לדעת האם ניתן לבקש למנות אותי לאפוטרופוס רכוש, באופן זמני ולעניין ספציפי זה, בלבד. אמי אלמנה ואנחנו רק שני ילדים. אחי יסכים לכל מהלך.