לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אתי

אפוטרופסית מותשת ...............

אני אפוטרופסית של אחי (67) רווק ,שמתנגד לאפוטרופסות ויוצר קושי בהתנהלות שלי מולו.הוא מתפקד ואפילו עובד אבל יש לו קשיים קוגנטיביים כמו שכחה והבנה חלקית, בשנה האחרונה איבד 4 פעמים ארנק עם ת.ז ,מסוגל לחתום על מסמך בלי לקרוא לעומק,קושי נוסף שלי הוא שהוא גר עם הורים קשישים 90+ שאין להם עזרה 24 שעות (מתנגדים) וגם להם בעיות התנהגותיות משלהם ואני צריכה להתמודד עם 3 המקים הללו ביום יום,לפעמים אני אומרת שאוותר על התפקיד אבל לא רוצה להחמיר מצבו של אחי אם ימנו לו גורם חיצוני.העוסית ברווחה לא עוזרת לסידור חוץ ביתי וגם לא ניראה לי שישתף פעולה.מבחינתו הוא לא צריך אפוטרופוס ויש לו תכנית (בגילו) לצאת לחול ולחפש "עתידו" שם. לא יודעת מה ואיך לעשות

עו"ד נורית פיש

אתי יקרה . אין מה לומר אכן יש לך "תיק" כבד מנשוא. הפתרון של הבעייה שלך אינו מצוי בתחום המשפטי. מאחר ואת מונית כאפוטרופא הרי שכדי לבטל מינויים עליו להציג חוות דעת של פסיכוגרייאטר . לדעתי את צרכיה גם להגן על עצמך ולא לקיים עמו מאבקים אלא לנסות להגן עליו כמיטב יכולתך. המגורים עם זוג הורים קשישים הוא אכן פתרון רע. אני מציעה לנסות לשכנעו למצוא מסגרת המתאימה לצרכיו חברתית ולהוציאו מבית ההורים.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות