לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
קטי דחוף

עניין מורכב...................

משנת2015 אני אפוט' של בן משפחה שהוא בגיל 68 בעל מוגבלות אך מתפקד. הוא גר עם שני הורים קשישים שגם בהם אני מטפלת (ללא אפוט). הקשישים מאוד קשים ומתנגדים לעזרת מטפלים וגם מקשים עליי.הנוכחות שלו בביתם מקשה עוד יותר הוא מהווה נטל גדול שם .אתמול הגעתי לשם והוא משך לי בשיער וחבט לי בראש .בימים אילו נעשה תסקיר עבורו מיכוון שביקש להשתחרר מהאפוטרופסות והוא מטנף את שמי בפני כל הגורמים. אומר שאני אלימה ועוד דברים.מאיים להתלונן עליי במשטרה. אני כבר לא מסוגלת לטפל באף אחד מהם. האם זה נכון עכשיו להתפטר מתפקידי בזמן שנעשה תסקיר?

עו"ד נורית פיש

קטי מציעה לך להקדים ולבקש שבית המשפט ישחרר אותך מתפקידך כיון שאת נתונה לאלימות והתקפי זעם . ככל שתקדימי להגיש הבקשה עדיף

קטי.........

האם בית משפט יפנה אותי להגשת תלונה?

עו"ד נורית פיש

אני לא חושבת שהגשת תלונה היא מהותית אלא תחושתך שאת מאויימת מספיקה. לא כל אלימות או התנהגות לא הולמת היא עילה לתלונה למשטרה . די בכך שאת חשה מאויימת ולא נוח לבצע תפקידך. אי אפשר להכריח אותך להמשיך להיות אפוטרופא למישהו שאת לא רוצה

קטי דחוף...................

קודם כל אני מודה לך מקרב לב על האנושיות שלך. שלחתי בקשה .האם עלי להודיע לעוסית שעושה את התסקיר (אגב הוא התקשר אליה אתמול ואמר לה שאני אלימה)

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות