לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
זאביק

זכויות של הורה שלא אפוטרופוס

בית משפט קבע שהאבא לא אפוטרופוס של ביתו , כלומר האמא היא האפוטרופוס היחידי. האם לאב יש זכות לבקש אינפורמציה על לימודים מהבית ספר ? ולהביע דעות בנושאים שקשורים ללימודים.. ? תודה

עו"ד נורית פיש

משום מה לא הצלחתי להעביר תשובה לשאלה הנוספת באתר ולכן אני עונה פה לשאלה השניה שנשאלתי . אני מציעה לדרוש מבית הספר לא לתת לו מידע כיון שמשבוטלה האפוטרופסות שלו אז אין לו זיקה וזכות לקבל פרטים. אני מציעה שאם ימשכו ההטרדות לבקש צו למניעת הטרדה מאיימת . צריך רק לזכור שאב שמעוניין בקשר או לפחות יציג עמדה שרוצה בקשר לא ימנעו ממנו "לחזור בתשובה" ובלבד שהמטרה היא שהוא לא יציק כדי להציק

עו"ד נורית פיש

אם ביטלו את זכויות האפוטרופסות של האב צריך לברר מדוע ולמה. סימן שהוא לא בקשר עם הבת ולכן ספק רב אם יאפשרו לו לקבל פרטים . השאלה אם הוא לא התעניין בה קודם מה פתאום מענין אותו מה קורה איתה? צריך לבדוק ולברר את הרקע והנסיבות.

זאביק

תודה , הוא לא היה מעונין בקשר עם הילדה ולכן ניפסק לו ביטול האפוטרופוסות , ומינימום מזונות . וכרגע הוא מנסה איכשהוא להוריד עוד את המזונות על ידי גרימת עוגמת נפש לאמא ולילדה.. ועכשיו הוא החליט להיות "מעורב" בבית ספר אחרי שלא ראה את הילדה כשנה... השאלה אם מבחינה חוקית האמא יכולה להגיד לבית ספר לא למסור לו מידע כי הוא לא אפוטרופוס.. תודה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אפוטרופסות