ביטול מינוי ..............
הייתי אפוט' לבין משפחה היו בנינו חוסר כימיה.החסוי פנה לבית משפט ביקש להסיר לגמרי את האפוט ובמקומי מונתה הקרן לחסויים במקביל יוגש חוו"ד מומחה לבדוק אם צריך . החסוי גר עם אימו הקשישה איך זה מסתדר.? אני נכחתי בדיון והיו ויכוחים אך לא הייתי מיוצגת האם ניתן לערער?
הערעור מתבקש לא על מנת שאהיה אפוט עליו אלא החלטות השופטת שפוגעות במצבה הכלכלי של האם.עד כה הועבר אליה סכום של 1500מהחסוי והשופטת קבעה רק 1000 ולחסוי הקציבה רק 1500 לחודש זה הזוי רק אוכל קניתי לו ב1000שח ומה עם הוצאות אחרות שקשורות למחיה עם האם?
מאחר וכפי שציינת לא שררו ביניכם יחסים של אמון. השאלה היא למה את מעוניינת לערער. אמרת שמדובר בקרוב משפחה. אם לא מדובר בקרוב משפחה מדרגה ראשונה אני במקומך הייתי זזה הצידה. תשובה לשאלתך היא מועד הערעור את יכולה לערער אם לא חלפו יותר מ 45 ימים ממועד ההחלטה. אך כאמור, כדאי לך לשקול עמדתך.
מדובר בקרוב משפחה מדרגה ראשונה. המנוי של חיצוני גורם לכולנו אי נוחות תפקידו לנהל רק את הקצבה.הקרן נימצאת בעיר אחרת ומורה לספק לחסוי סכום כלשהו מהקצבה מה שהחסוי יכול בעצמו לעשות .הם עדיין לא העבירו את החשבון אליהם ולא יודעת מתי מתכוונים לעשות זאת בינתיים החסוי ללא פרוטה בכיס
מה שאת מתארת הוא מצב נורא אני מציעה לפנות אליהם ואם לא יטפלו בהעברת כספים לחסוי לפנות לבית המשפט בבקשה למתן הוראות (כך נקרא ההליך). הפתרון של גורם חיצוני המתמנה הוא גרוע. אולי ההתנסות הזו תוביל ליתר הידברות במשפחה ולהחלטה לטפל יחד בקרוב משפחתכם מבלי להיזקק לאפוטרופוס חיצוני
שלחתח בקשה דחופה למתן החלטה במסגרת הסכמתי להתמנות שוב.השופטת בקשה תגובת היועמר אך לא התייחסה לעניין הכספים בינתיים נחסוי תקוע בלי כסף.הקרן לחסויים הסכימו שאמשוך 1000שח אבל אני לא מוכנה לפעול בחשבון לאחר שבטלו לי את המינוי