הליך חלופה לאפוטרופוס ומינוי אפוטרופוס
הוריי מתבגרים ונתמכים במשפחה , בעיקר פיזית עדיין אין איבחון רפואי מדוייק לגביי מצבה של אימי ושל אבי, אימי מתקשה ללכת ומבולבלת יש לי שלושה אחים עם אחד מהם אני מסוכסכת , מתברר שהוא מנצל את חולשתה של אימי והלך איתה לבנק והוציא כסף אני רוצה למנות אופוטרופוס לרכוש בלבד או חלופה לאפוט' שאלטתיי הם איזה מסמכים רפואיים צריכים ? האם מכתב מפסיכו גריאטרי יספיק או צריך גם מעובדת סוציאלית ? האם עליי לשלם לפוטרו' חיצוני וכמה ? האם ניתן לכפטת על אחיי תשלום שווה בשווה או שהתשלום חל כליי ? והאם אני יכולה לבחור אותו או המדינה בוחרת בשבילי ? כמה זמן יכול לקחת התהליך ? האם תהליך חלופה לפוטרו' { רק על רכוש ובנק } זהה לתהליך מינוי אופטרו' ובמה הם שונים . תודה
לילי שלום בכל מקרה בו יש סכסוך בין אחים בית המשפט נוהג למנות אפוטרופוס חיצוני שכמובן כרוך בעלות כספית . לשאלתך כדי למנות אפוטרופוס יש להגיש בקשה לבית המשפט על דעת מי שחושב שצריך ומי שלא מצטרף יהיה ה"משיב" בבקשה. יש לצרף חוות דעת של פסיכו גיראטר . באשר לעובדה שאחיך מוציא כספים מחשבון הבנק ניתן יהיה לדרוש אותם בחזרה לאחר מינוי אפוטרופוס שיוכל לקבל מסמכי הבנק ולהגיש לבית המשפט בקשה מתאימה. אם תפני לבנק הם לא יאפשרו הוצאת כספים אך הדבר עלול לגרום לשיתוק להמשך התנהלותם הכספית של הורייך. בעקרון התשלום יחול על מי שיבחר להגיש הבקשה אך אחר כך ניתן יהיה לדרוש מבית המשפט חיובם בחלק היחסי שלהם