לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שי

גירושין

לפני הנישואין, היתה ברשותי דירה שקניתי מכספי והיתה רשומה על שמי . במהלך הנישואין מכרנו את הדירה ועברנו לדירה אחרת. שאלתי היא האם כעת שאנו עומדים לפני גירושין, אני יכול לדרוש את החלק היחסי שלי בכסף של הדירה הישנה שמכרנו ובעזרת הכסף הזה קנינו דירה אחרת והוספנו עוד מכספים משותפים.תודה.

נורית פיש

אם הדירה החדשה שנרכשה נרשמה בטאבו על שם שניכם בחלקים שווי,ם העובדה שכספי דירה שהיתה בבעלותך שימשו לרכישת הדירה החדשה אינה מקנה לך זכות לכספי הדירה הקודמת, אלא אם ערכתם בטרם נישאתם , הסכם ממון בו קבעתם כי כל רכוש ו/או חליפיו של אותו רכוש ו/או כספים ישמר לזכותו של אותו צד לו היו שייכים לפני הנישואין. אם לא הבטחת זכויות אלה בהסכם ממון (ומשאלתך עולה כי לא עשית כן), אזי הקובע הוא הרישום של הדירה החדשה. אם הדירה רשומה על שם שניכם , אזי הזכויות בדירה מתחלקות ביניכם בחלקים שווים. קיימת כמובן אפשרות לאשתך לגלות יושרה ולהסכים לחלוקה בלתי שווה של תמורת הדירה, אך זה כאמור, תלוי ברצונה הטוב ובהגינות שלה. ברצוני לציין שמוכרים לי מקרים כאלה שצד מהצדדים מגלה יושרה ומסכים לכך. הגינות ויושר לא מהווים מילה גסה גם כשמדובר בגירושין....

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בגידות