לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נטע

בגידה?

אני ובעלי פרודים ב-6 חודשים האחרונים. בעלי יצא מהדירה ולא חי איתי. אני הכרתי בחור חדש ונוצר בינינו קשר. האם אני נחשבת בוגדת בבעלי והאם זה יכול לבוא לרעתי בבית דין?

נורית פיש

נטע שלום השאלה למה את קוראת יזיק לי. אם בעלך הגיש תביעת גירושין ואליה כרך את שאלת מזונותייך והרכוש שבית הדין הרבני ידון בו, הרי שבית הדין הרבני עלול לקבוע שאינך זכאית למזונות אישה (בניגוד למזונות ילדים אשר את לא חייבת להסכים לכך שבית הדין ידון בהם והם נשמעים בבית המשפט לענייני משפחה). אם הכרת מישהו ואת מאושרת במערכת היחסים החדשה שאת בונה, אין כל בעיה בכך. זאת מדוע? כיון שבעלך מחוייב לתת לך גט ואם יעלה זאת בפני בית הדין , מאחר ואת "אסורה על הבעל ועל הבועל". כך שאם לא יסכים לתת לך גט, בית הדין יחייב אותו לתת לך הגט. לכן, בעצם, מערכת היחסים שבנית מהווה "תעודת שחרור" מנישואיך, למקרה שבעלך לא יאות להתגרש ממך. אם את בחורה דתית ומוכרחה למסד הקשר הבא, אזי את בבעיה כי לא תוכלו להינשא כדת משה וישראל. נראה לי שאת לא ממש מודאגת מכך... לסיכום מה שנראה כבעיה מהווה בהחלט דווקא פתרון כי בבית הדין יחייבו אותו לתת לך גיטך. אה כן, כתובתך לא תקבלי ... מילא !!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום בגידות