הסתלקות מחלק בעזבון
בידי צו ירושה המחלק את כלל הנכסים של אבי לי ולאחיי. הנכסים הם: דירה, חנות דירה, כספים.. האם אני יכול להסתלק רק מחלק בעזבון לטובת אחיי? כלומר אני מעוניין להסתלק רק מדירת המגורים. חשוב לציין כי אני איני מעוניין לאבד את שאר זכוייותי בצו הירושה.
בן שלום , לא ניתן להסתלק מנכס ספציפי של העזבון. יש כמה דרכים בהן אתה יכול לוותר על הדירה והדבר לא יהיה "עיסקת מקרקעין" ולא יהיה כרוך במיסוי. שכןן, החוק לא מכיר עוד בהעברה בין אחים כהעברה ללא מס. . מאחר והבנתי מדבריך שלא רשמתם עדיין בטאבו את צו הירושה, הרי שניתן לערוך "הסכם יורשים" בהתאם לאמור בסעיף 110 לחוק הירושה ובמסגרת הסכם זה תחלקו את נכסי העזבון כך שתאזנו ביניכם את שווי נכסי העזבון . היתרון הגדול של הסכם זה הוא שבמסגרתו אפשר לחלק ביניכם את הנכסים כך שלכל אחד מכם יהיה נכס אחד מסויים בשלמות ולאחד מכם או יותר ישאר רק הכסף . (תלוי בהחלטתכם).ו כך בעת מכירה ,מכירה לכל אחד מכם יהיה נכס אחד ולא רסיסי נכסים . כל זה בתנאי אחד שכל החלוקה מתבססת על נכסי העזבון ואיש לא מביא כסף מבחוץ. זוהי פריוולגיה שהמחוקק נתן בחלוקת נכסי עזבון ובעריכה נכונה של הסכמם ירושה ניתן יהיה לקצר תהליכים ולחסוך סכומים נכבדים שכן, חלוקת נכסים מכוח הסכם זה לא מהווה "אירוע מס". מציעה לקבל הערכת שמאי לכל נכסי המקרקעין ולפי ההערכות תחלקו ביניכם את הנכסים באופן שוויוני או באופן שיביא לידי ביטוי את שווי חלקך בעזבון בניכוי שווי הדירה אם בכך חפצה נפשך.