לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מאיה רונן

הודעה לדרישת תשלום חוב שאינו שלי -עקב אי החלפת שמות שוכרים במונה.

שלום, נודע לי השבוע שהמונה בדירה בה גרתי בשכירות לפני חמש שנים, עדיין רשום על שמי. הדיירים שגרו שם אחרי לא שלמו בשנה שעברה את חשבון החשמל . לא קבלתי התראות על חוב זה ולמרות שלא שולם חשמל במשך שנה שלמה. חברת החשמל לא נתקה את החשמל כך שחוב הגיע לאלפי שקלים. כשיצאתי שלחתי לחברת החשמל בקשה להעברת שמות שוכרים אך הבקשה לא טופלה מה ניתן לעשות במצב כזה? אני לא מעוניינת לשלם חובות של שוכרים אחרים שלא שלמו את חובתם .

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

מאיה שלום, מציע לך לפנות לנציבות תלונות הציבור של חברת החשמל עם בקשתך להחלפת צרכנים, לרבות אסמכתא שאכן הבקשה שנמסרה לחברת החשמל בשעתו. אם המצב הוא כפי שאת מתארת, איננה רואה סיבה שלא יזכו אותך. בהצלחה, עו"ד שי שמואל פרץ

מאיה

תודה רבה על תשובתך המהירה, אציין שבבקשתי מלפני 5 שנים להעברת שמות שוכרים שנעשתה באימייל , קבלתי סרוב בקשה (שנודע לי לאחרונה) וההסבר שקבלתי לסירוב הוא, שאני לא יכולה להעביר צרכנים ללא אישור מהצרכן ( במקרה זה בקשתי להעביר לבעל הדירה מאחר ויצאתי בלי לדעת מי יכנס אחרי ) . החוב הוא על שנת 2105 כאשר סיימתי לגור בדירה ב 2011 , מבחינת חברת החשמל החוב הוא עלי (המונה עלי) . וניתן להעבירו רק אם השוכרים של שנת 2015 יקבלו על עצמם את החוב שלהם ( שוכרים אלו לא שלמו שכירות ופונו עם צו בית משפט ) . השאלה היא האם אני יכולה לדרוש מחברת החשמל לחייב את השוכרים הבעייתים שגרו שם? אני גם לא מבינה מדוע חברת החשמל לא נתקה את החשמל ונתנתה לחוב לגדול ( על חשבוני) רק החודש נודע לי שיש חוב ועכשיו אני מנסה לטפל. מרגישה חוסר הוגנות וגם חסרת אונים.

item.Author מנהל הפורום עו"ד שי שמואל פרץ

היי מאיה, במצבך, את לא יכולה לחייב את השוכרים לשלם את החוב. יתכן ובהסכם השכירות הפתרון לבעיה, אך הדבר דורש בדיקה מעמיקה יותר - שכן בעל הדירה היה צריך להיות הצרכן הרשום עד שיכנסו שוכרים חדשים במקומך. כמו כן, את יכולה להגיש תביעה לפס"ד הצהרתי כנגד המשכיר וחברת החשמל לפיה המשכיר הינו הצרכן הרשום ואחראי לחוב עם עזיבתך את המושכר. בהצלחה, עו"ד שי שמואל פרץ

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תביעות נגד חברת חשמל