צריכת חשמל לא חוקית???
קבלתי הודעה מחברת החשמל על תשלום כ 18000 שח בגין צריכה בלתי חוקית ובטענה שמישהו עשה שינויים בחיבורים בשעון אשר נמצא בארון נעול בחוץ בצד הכביש ורק לחברת החשמל יש מפתח לארון לפי מיטב ידעתי היא דורשת 14 חודשים אחורה למרות שהשעון הוחלף לשעון חדש ודיגיטלי לפני כשנה חשבון החשמל שאני מקבל לאחר החלפת השעון פחות מהחשבון ששילמתי בתקופה שהם טוענים שחוברתי בצורה לא חוקית
מוחמד שלום, בהודעתך, לא מצאתי שאלה ספציפית, אך בכל זאת אגיב לשאלה האם חברת חשמל רשאית לדרוש את הסכומים שדרשה? לידיעתך, המקרה שלך עונה להגדרה כללית ששמה שב"ח (שימוש בלתי חוקי בחשמל). כמו כן, ישנם מס' סוגים של שב"ח וכן מס' אומדנים לחישובו. מבלי לרדת לעובי הקורה (אין ברשותי את כל המסמכים הנוגעים לעניינך), בשלב זה, מטרתך היא לנסות להפחית את החוב המיוחס לך בגין השב"ח ואף למחקו. משכך, נסv לדרוש מחברת החשמל כמה שיותר מידע אודות השב"ח ולבדוק את טענותיהם. בהצלחה!
לאחר ששלחתי לך את ההודעה הקודמת ניגשתי לחב" החשמל ושוחחתי איתם על הנושא ,מבחינתם מישהו שחק בשעון החשמל והעביר חוטים וזה גרם לשעון להעביר חשמל על פזה אחת ,כלומר לחייב את הצרכן שליש מהכמות שהוא צורך המקרה שלי עונה להגדרה שב"ח אני מנסה למחוק את החוב משום שאין שום קשר להחלפת החוטים ,אפילו אני מאשים אותם בזה מכיוון שזה קרה לאחר החלפת שעון וגם בגגל ירידת התשלומים לאחר תיקון השעון מבלי לשנות את הרגלי הצריכה שלי. הם הראו לי חשבוניות 4 שנים אחורה ,ללא שינוי משמעותי שאלתי האם אפשר לדחות שת בקשת התשלום ? האם אני יכול לטעון לטעות שלהם בחיבור החוטים לאחר החלפת השעון? ומה הסיכויים לנצח במשפט מול מונופול חזק כמו חב" החשמל?
מוחמד שלום, אתחיל מהסוף, לנהל עם חברת החשמל הליך משפטי מבלי שיש לך את כל המסמכים והידע הדרוש בכל הנוגע לשב"ח הספציפי שלך ובכלל, זו טעות! בשלב ראשוני, הייתי ממליץ לך לאסוף את כל החומר הרלוונטי הנוגע לשב"ח המיוחס לך ולנסות להבין את האמור בחומר הנ"ל, ומשם לתקוף את חברת החשמל. תחילה במו"מ, ואם המו"מ לא יצלח, אז לנהל נגד חברת החשמל הליך משפטי. אני מניח שלא תדע להבין את כל המידע שתקבל מחברת החשמל, ומשכך אני ממליץ לך לא לטפל בעניין לבדך. בהצלחה!
שאלות נפוצות:
שירלי
פאוז מוסא
אריה בראון