מנהל הפורום עו"ד אמנון בן נעים
החזרת פיקדון של כתב ערובה או ערבות
היי, שאלתי כיצד אני מקבל בחזרה את הכסף שהופקד בבנק הדואר עבור שחרור שלי בערובה. נעצרתי והמשפחה שלי הפקידה 10,000 ₪ במזומן עברה יותר מחצי שנה ולא קיבלתי את הכסף. תודה
חמי *
שלום שלומית, ראי את התשובה בפורום... "חסרים פרטים ומידע מהותי על מנת שאוכל להשיב לך במדוייק, כגון מתי נחקרת?, לפני כמה זמן הופקדה הערובה וכד'. בכל אופן אם יש כוונה של היחידה החוקרת לסגור נגדך את תיק החקירה את רשאית להגיש ליחידה החוקרת בקשה להחזרת הפיקדון גם לפני תום המועד הקבוע בחוק, 180 יום. ראי תשובתי בפורום בעניין דומה. מטרת הערובה והפיקדון הם בתנאי שהמשוחרר יתייצב לחקירה, לדיון במשפטו, או לנשיאת עונשו, בכל מועד שיידרש, וכן שיימנע מלשבש הליכי משפט... במידה ותיק החקירה נסגר המשטרה מחזירה את הפיקדון לבקשת הערב או הנחקר החשוד. על פי החוק הערובה ותנאי השחרור בערובה כולל הפיקדון יתבטלו אם לא יוגש כתב אישום נגד החשוד תוך 180 ימים." בהצלחה עו"ד פלילי יאיר רגב
שלום וברכה. שמי יוסף ואני הרגע יצאתי מדיון חובות שהיה בוויצמן. אני ניכנסתי לחובות ביגלל האישפוזים מהפציעות שלי מגולני גדוד 51. עשו לי הוצל"פ לפני יותר מ 7 שנים והיום אני בהליך פשיטת רגל. גם בהליך פשיטת רגל אני לא יכול להיתקבל לעבודה קבועה ואני רוצה לשלם את החובות . אז ניזכרתי שהייתי משלם ערבויות על התיקים שהייתי נעצר בתור אלמ"ב. הייתי עצור לפחות 21 פעמים , ואני זוכר שבית המשפט גזר עלי לשלם ערבות ולא פעם אחד.היום כשה ניגשתי למזכירות בית המשפט ורציתי לברר כמה ערבויות שילמתי , המכירות אמרה לי שהיא לא יכולה להוצאי לי תופס ערבויות ואחרי הבדיקה שלה היא תענה שאין ערבויות בכלל . בית המשפט לעינייני חובות ונושאים פליליים מנוהלים באותו מקום. בדיון טענתי שישנם כספים מפוזרים בארץ , אם זה בערבויות ואם זה בביטוחים. זה לא הגיוני שמזכירות בית המשפט אחרי תשלום ערבויות תתען שאין ערבויות . אפו הכסף ? ואך אפשר לבדוק ואצל מי ? תעזרו לי בבקשה . לא מספיק אני נכה אחרי גולני . עושים כדורגל לנכה 100 אחוז לצמיתות. בבקשה תעזרו לי.
בס"ד שלום וברכה איך אני פונה למזכירות ? האם אני צריך לגשת או אפשר באופן מקוון ? וגם מי צריך להגיש את הבקשה העצור או המשלם {במקרה זה אמא של העצור} תודה
נחקרתי בגין תלונה על הונאה וחצי הפקיד 5000₪ לשחרורו למעצר בית ולהתייצבותי בכל חקירה או בדיון, והבנתי שאין ברצונם להגיש כתב אישום והחזירו לי את הפלאפון הנייד שלי, רציתי לדעת איך אוכל לקבל את כספי בחזרה ומה אצטרך להגיש
שלום שלומית, חסרים פרטים ומידע מהותי על מנת שאוכל להשיב לך במדוייק, כגון מתי נחקרת?, לפני כמה זמן הופקדה הערובה וכד'. בכל אופן אם יש כוונה של היחידה החוקרת לסגור נגדך את תיק החקירה את רשאית להגיש ליחידה החוקרת בקשה להחזרת הפיקדון גם לפני תום המועד הקבוע בחוק, 180 יום. ראי תשובתי בפורום בעניין דומה. מטרת הערובה והפיקדון הם בתנאי שהמשוחרר יתייצב לחקירה, לדיון במשפטו, או לנשיאת עונשו, בכל מועד שיידרש, וכן שיימנע מלשבש הליכי משפט... במידה ותיק החקירה נסגר המשטרה מחזירה את הפיקדון לבקשת הערב או הנחקר החשוד. על פי החוק הערובה ותנאי השחרור בערובה כולל הפיקדון יתבטלו אם לא יוגש כתב אישום נגד החשוד תוך 180 ימים. בהצלחה עו"ד פלילי יאיר רגב
שלום סוסו, במסגרת השחרור שלך בערבות ע"י השופט בבית המשפט נדרשת להפקיד ערובה כספית להבטחת התייצבותך לחקירה או למשפט בכל מועד שיידרש, ושלא תשבש הליכי חקירה ומשפט. תוקף הערובה לפי חוק המעצרים: הערובה ותנאי השחרור בערובה יתבטלו אם לא יוגש כתב אישום נגד החשוד תוך 180 ימים; ואולם בית המשפט רשאי, בתוך תקופת הערובה, להאריך אותה ואת תנאיה, לתקופה נוספת שלא תעלה על 180 ימים, אם הוגשה בקשה באישור תובע. בית המשפט רשאי להורות על הארכה נוספת של הערובה ותנאיה לתקופה שלא תעלה על 90 ימים, אם הוגשה בקשה לכך באישור היועץ המשפטי לממשלה. כלומר במידה ולא הוגש כתב אישום ולא נתבקשה הארכה פג תוקפה של הערובה והינך זכאי לקבל בחזרה את כספי הפיקדון בצירוף ריבית והצמדה. עליך להגיש במזכירות בית המשפט "בקשה להחזרת הפיקדון", רצוי לצרף את הקבלה או פרוטוקול הדיון. הפקיד יעביר את הבקשה להחלטת השופט התורן, השופט יבקש את תגובת המשטרה ולאחר מכן ייתן הוראה למזכירות להחזיר לך את הכסף. עליך להמציא לפקיד בית המשפט את מספר חשבון הבנק שלך אליו יועבר הכסף. רצוי לבקש מעו"ד פלילי לבצע עבורך בקשה זו על מנת שיוודא שהתהליך יעבור באופן חלק. בברכה
שאלות נפוצות:
קובי יצחקי
אדיר סינוואני