לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יעקב

זימון לחקירה עקב הגשת תלונה של אחי נגדי

שלום, אני עובד כמאבטח ונפתח נגדי תיק בגין אלימות במשטרה. לפני חודש אחי הקטן, שהינו קטין, הזמין משטרה הביתה בטענה שהכיתי אותו. מה שקרה היה שהוא צעק וקילל בבית כי אח אחר שלי לקח לו את המחשב, אני ניגשתי לדבר איתו והוא נתן לי הכה אותי וכתגובה ריתקתי אותו. בשעת כעס וברצון לעשות דווקא ולהכריח אותנו להחזיר לו את המחשב הוא הזמין משטרה. חשבנו שזה נשכח, אך אתמול התקשרו אלי מהמשטרה וזימנו אותי לחקירה. חקרו אותי תחת אזהרה ולקחו ממני טביעות אצבע. אחי הקטן מודה שהוא שיקר. אני בשוק, אינני יודע מה עליי לעשות. מהי דרך הטיפול היעילה ביותר?

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום יעקב, המלצתי המידית קח לך עו"ד מומחה בפלילים, אין להקל ראש לרגע בחקירה המשטרתית כחשוד ובדיון הצפוי בבית המשפט כנאשם. הגישה על פיה תבוא לבית המשפט ופשוט "תספר" לשופט מה קרה והכול "יהיה בסדר", נאיבית ומנותקת לחלוטין מן המציאות. בבית משפט יש לדבר באופן שקול ועל פי "השפה המשפטית", השופט הוא לא עובד סוציאלי. די לציין בהקשר זה, שאפילו עורכי דין וחוקרי משטרה אשר נחקרו כחשודים, טרחו והתכבדו להעמיד לעצמם ייצוג משפטי של עורך דין פלילי. כך או כך, כמעט תמיד, ייצוג משפטי בידי סניגור פלילי מקצוען ישפיע באופן מהותי אם לא מכריע על התוצאה. עקב התלונה והפתיחה בחקירה אתה עלול לאבד את מקום העבודה ואת הזכות להחזיק בכלי ירייה (נשק), הרישיון נשק שלך בסכנה !!!. העובדה שהשתמש בכוח כלפי אחיך הקטין, ללא הסכמתו, זו תקיפה ומאחר והוא קטין ובן משפחתך, אפילו שלא נגרמה חבלה ממשית זו עבירה של תקיפה בנסיבות מחמירות. לפי מה שאתה מספר לא היתה לך כוונת תקיפה ורצון להכאיב אלא צורך לרסן את התנהגותו המרדנית והאלימה, עד שירגע. יש צורך בהבהרת האירוע לחוקר כך שיבין את ההתנהגות הרגילה בבית וכן כי לא היתה זו פעולה חריגה ואתם מרבים "לגעת" אחד בשני ורק מתוך זעם רגעי החליט אחיך להתנקם בך באמצעות התלונה. אחיך "מודה" כי שיקר...המשטרה לא תקבל זאת כמובן מאליו ועלולה להסיק שהופעל עליו "לחץ" או השפעה פסולה לשנות את הודעתו ואת העובדות עליהן הצהיר בחקירתו הראשונה. לכן יש להציג בפניה את הגירסה החדשה באופן ברור ומשכנע. מאחר ואין לי מספיק פרטים לא אוכל לייעץ לך מעבר לכך. חשוב שתיפגש עם סניגור ותפרוס בפניו את כל האמת כך שיוכל להכווין אותך מה לעשות על מנת לסגור את תיק החקירה נגדך ללא נזק משני. בכבוד רב,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום עבירות אלימות