מנהל הפורום עו"ד אמנון בן נעים
איומים על אנשי ציבור באינטרנט
יש בעיה לעשות עיכוב הליכים בסיטואציה של איומים על אנשי ציבור באינטרנט אם המשטרה לקחה מהנאשם ת'מחשב שלו ששם הוא עשה ת'עבירה הנ"ל בלי צו חיפוש ?
שלום גיא, איומים על אנשי ציבור זו עבירה לא קלה, אולם כדי לתת לך ייעוץ מלא ונכון אני חייב לקבל ממך פרטים על הנסיבות ועוד. כתבתי תשובה לאחרונה מה הם התנאים בהם היועמ"ש לממשלה יכול במקרים חריגים לקבל בחיוב בקשה לעיכוב ההליכים הפליליים, עיין בבקשה בתשובות בפורום זה. אתה מעלה כמה בעיות שלטענתך, אם אני מבין נכון, אין לחשוד אפשרות לבצע בפועל את העבירה בה חושדים בו. וכן שהחיפוש בוצע ללא צו חיפוש. עניתי לך על כך בפניות הקודמות. החוק והפסיקה קבעו הוראות המסדירות את כלל ההיבטים של חיפוש במקום (כולל חיפוש בבית מגורים) – חיפוש על פי צו, חיפוש ללא צו, חיפוש סמוי, חיפוש אצל בעל מקצוע, חיפוש בהסכמה, סמכויות כניסה למקום לצורך עריכת חיפוש, נוהל עריכת החיפוש ועריכת דו"ח חיפוש. כללים הנוגעים לכניסה למקום, ועריכת חיפוש בו עם עדים אובייקטיביים או בהעדרם. מובן כי סמכות חיפוש במקום כוללת גם חיפוש במחוברים ובמיטלטלין המצויים באותו מקום, בכפוף למגבלות מפורשות הקבועות בחוק ביחס לחיפוש במחשב או ברכב המצויים באותו מקום. ושוב, ניתן לערוך חיפוש ללא צו אם מתקיימים התנאים המנויים בחוק. לכן על מנת לתת לך ייעוץ מדוייק אתה חייב להתקשר או להיפגש עם עו"ד מומחה בפלילים. לשאלות נוספות אני זמין בטלפון מאחר והוספת פרט מידע טיפין טיפין לא מקדם אותנו. אז בתקווה שהמלצתי אליך תתקבל עו"ד פלילי יאיר רגב נייד: 054-6951781 משרד: 072-3258486 כתובת האתר: http://www.yairegev.co.il
שאלות נפוצות:
קובי יצחקי
אדיר סינוואני