מנהל הפורום עו"ד אמנון בן נעים
תיק אלימות - כתב אישום בסעיף חבלה
שלום הוגש נגדי ו עם עוד מישהו שאיתי כתב אישום בסעיף חבלה בנסיבות מחמירות עכשו לאור הראיות מצאו שלא דקרתי אף אחד אלא רק הייתי זה שקרא לו למקרה אציין שלא הייתה לי כל כוונה להגיע לדבר במימדים כאלה הייתי עצור חודשיים שחררו אותי למעצר בית עם דרגה מסוכנות בינונית והפנו אותי לפיקוח מעצרים לחצי שנה-קצינת מבחן זאת עבירה ראשונה שלי בחיים בחיים לא הייתי במשטרה לא כלום ממש מעידה של רגע אני מדגיש שלא ביצעתי את המעשה ואני רוצה לדעת אם אני יכנס לכלא?
שמואל היקר, אתה שואל את שאלת מיליון הדולר, התשובה חייבת להתבסס על חומר החקירה, עו"ד פלילי מנוסה חייב לקרוא את כל התיק ולנתח את הראיות ורק אז לגבש עמדה מנומקת ומפורטת לשאלתך. עבירה של חבלה ופציעה בנסיבות מחמירות זו עבירת פשע חמורה הנדונה בבית המשפט המחוזי, יש לבחון מה מצבו הנוכחי של הנפגע ומה הנזק בפועל. האם יש עבירות נילוות? וכד'. מאחר והייתה עם אחרים יש לבחון את השאלה המשפטית האם אתה "מבצע בצוותא"?, או מסייע? וכד' אשר למבצעים בצוותא, נקבע בפסיקה כי השתתפות בביצוע העבירה אינה מחייבת נטילת חלק בעשיית מעשה העבירה, אלא יכולה לבוא לידי ביטוי בתכנון ובניהול הפעולה שבמסגרתה מתבצעת העבירה... "השתתפות" בביצועה של עבירה אינה מחייבת נטילת חלק ב"עשייה הפיזית" של מעשה העבירה גופו דווקא ויכולה היא לבוא לכלל ביטוי בתכנון הביצוע ובניהול הפעילות שבמסגרתה מתבצעת העבירה. אשר-על-כן, מקום שכמה בני-אדם חוברים יחד לביצועה של עבירה, כאשר לכל אחד מהם "תפקיד" בביצוע - נושא כל אחד מהם באחריות לביצועה כ"מבצע בצוותא", ואין נפקא מנה, מהו אופיו של ה"תפקיד" שאותו הוא ממלא במסגרת ביצועה של העבירה. נקבע בפסיקה כי המבצעים בצוותא הינם: "שותפים המהווים גוף אחד הפועל להשגת מטרה משותפת באופן שכל אחד מהם אחראי להתממשות התוצאה שהייתה בבסיס ההסכמה המשותפת לפעול". לשון אחר, כל אחד מהמבצעים מהווה זרוע של מכונת הפשיעה. ניתוק של הזרוע יפגע באופן ממשי בפעולת המכונה, ובהוצאת התוכנית לפועל. המדובר בישות עבריינית אחת, שבבסיסה מעין "סוכנות". הגדרתם של "עושי המעשה" יוצרת זהות בין מעשיהם ומשליכה מחלקו של כל אחד על האחרים... בנוסף יש לבחון האם יש מחדלי חקירה העשויים להשפיע על היכולת שלך להוכיח את חפותך. לפיכך זו החלטה מורכבת ותלויית הראיות בתיק המשפטי, לכן לא ניתן לתת לך תשובה אין ספק שאם תורשע אתה בסכנה ממשית להיכנס לכלא בכבוד רב,
שאלות נפוצות:
קובי יצחקי
אדיר סינוואני