לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ז'נה

מתי וכיצד קובעים אורך מאסר של אסיר עולם?

שלום לך, אני אודה לך מאוד אם תסביר לי מתי וכיצד קובעים אורך מאסר של אסיר עולם? לא נעים לי לפרט את המקרה אני מבקשת רק באופן כללי לדעת מה החוק. אחי, בכלא והעו"ד שלו אמר לו שהוא לא מבין בזה וכל אחד נותן לו תשובה אחרת תודה לך מראש

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום לך ז'נה, כעקרון, ועדת שחרורים רשאית להמליץ על קציבת עונש של אסיר עולם בתנאי שריצה לפחות 7 שנות מאסר. אכן לא כל עו"ד פלילי בקיא בדיני המאסר, עליו לפנות לעו"ד פלילי המתמחה בועדות שיחרורים ומטפל בעתירות אסירים. אסיר עולם רשאי לפנות לועדת השחרורים המיוחדת ולבקש לקצוב את עונשו. • במקרה שוועדת השחרורים המיוחדת סבורה שאין מקום להמליץ לפני הנשיא על הקלה בעונש, עליה לשוב ולדון בעניינו של האסיר מדי שנתיים והיא רשאית לדון בעניין לפני שחלפו שנתיים אם יש נימוקים מיוחדים לכך. • ועדת השחרורים המיוחדת רשאית בכל עת על פי בקשת נשיא המדינה או שר המשפטים להמליץ בעניין הפעלת סמכות נשיא המדינה בנושא הקלות בעונש של אסיר עולם (חנינה, הקלה בעונש, המרת עונש המאסר וכו'). אסיר המרצה עונש מאסר עולם אחד - ועדת השחרורים המיוחדת תמליץ לקצוב את עונשו של האסיר במקרה שמתקיימים שני התנאים הבאים: 1. חלפו לפחות שבע שנים מיום שהאסיר התחיל לרצות את עונשו. 2. התקופה שתמליץ הוועדה לקצוב לא תהיה קצרה מ-30 שנים. שיקולי הוועדה • לשם גיבוש המלצתה לנשיא המדינה בשאלה האם לקצוב עונש מאסר עולם של אסיר ולאיזו תקופה, תשקול ועדת השחרורים המיוחדת שיקולים המתייחסים לטיב העבירה, לנסיבות ביצועה ולתוצאותיה, וכן לנסיבותיו האישיות של האסיר. • במקרה שנשיא המדינה קצב את עונשו של אסיר עולם, רשאי האסיר לבקש מוועדת השחרורים המיוחדת להמליץ לפני הנשיא להקל בעונש פעמים נוספות, ובלבד שתקופת המאסר שיהיה על האסיר לשאת אם תתקבל המלצת הועדה לא תפחת מ-30 שנים (במקרה כזה תכלול תקופת 30 השנים גם את התקופה שבה שהה האסיר במעצר בעקבות העבירה). האסיר יכול להגיש עתירה מינהלית נגד החלטת הוועדה. חשוב לדעת - במקרה של פניה מאת שר המשפטים או מאת נשיא המדינה, רשאית ועדת השחרורים המיוחדת להמליץ בענין הפעלת סמכות נשיא המדינה בנושא הקלות בעונש של אסיר עולם, בכל עת. אסיר עולם שעונשו לא נקצב אינו זכאי לצאת לחופשות רגילות. • עם זאת, לנציב שירות בתי הסוהר יש סמכות לאשר הוצאה של אסיר עולם שעונשו לא נקצב לחופשה מטעמים מיוחדים או אם יש נסיבות הומניטריות מיוחדות שמצדיקות הוצאתו לחופשה. אסיר רשאי להגיש עתירה נגד נציב שב"ס, ועדת שחרורים או נגד ועדת שחרורים מיוחדת, על החלטה הקשורה בשחרורו על תנאי. מקווה שעזרתי, את יכולה לפנות אלי גם לייעוץ אישי בפורום בברכה

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום עבירות אלימות