מנהל הפורום גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים
חיוב בהוצאות החלפת מנגנון מעלית בלא צורך ממשי
שלום אנחנו גרים בבניין שנבנה לצורך שכירות וכעת החליטו למכור את כולו ואנחנו שהיינו השוכרים כבר 5 שנים קנינו את הדירה שלנו , בבניין שלנו אין וועד בית מסודר ולא עשו עדיין אסיפת דיירים אלא יש דייר אחד שלוקח את החוק לידיים ומחליט שהוא וועד הבית של הבניין ואף התקשר עם חברה לניהול וועד בית , והחברה הזאת החליטה שמאחר וקרתה אצלנו תקלה במעלית וכן שהחברה של המעליות דורשת לעשות תקן חדש של בלמים שעלות הכל ביחד היא 6500 ש"ח והם ניתקו את המעלית ולא רוצים לחברה עד לתשלום החוב (ועוד כל מיני סיפורים שהחברה השנייה מספקת שירות אספקת חלפים (אע"פ שהיא לוקחת כ-150 ש"ח יותר מחברת המעליות הקיימת !!)) לכן החברה לניהול ועד בית החליטה שצריך להחליף את מנגנון המעלית במנגנון של החברה השנייה כאשר עלות התיקון מסתכמת ב-20000 ש"ח ואני התקשרתי אל החברה לניהול ועד בית והבעתי את התנגדותי למהלך מאחר שאפשר בנקל לתקן והמעלית חדשה וכמעט לא הייתה צריכה שום תיקון ועוד שהתשלום החודשי כאן גבוה יותר אך הם לא שמו לב לכך ושיכנעו (או קבעו עובדה לדיירים התמימים בבניין ששילמו) ואף עכשיו הם אומרים שאני חייב לשאת בהוצאות החלפת המנגנון בלא שהייתה אסיפת דיירים ואפילו נציג וועד בית עוד אין , מה אפשר לעשות (אני בכלל מתנגד להחלפת החברה משום שמשלמים יותר לחברה החדשה ללא צורך , האם ניתן לעשות משהו בנידון ?)
עודד שלום, לצורך מענה פרטני על שאלותיך אמליץ לך לפנות אל משרדי בדרכים המקובלות
שאלות נפוצות:
ענת קדוש