לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אילנה

כלב מסוכן של שוכרי דירה לידי

זה הסיפור: בדירה לידי גרה בחורה בשכירות. לפני מספר חודשים נכנס לגור אתה בחור עם כלב מסוג פיטבול. כשנכנס לגור שם מחסום למדרגות כדי שהכלב לא יוכל לברוח למטה. (הרשת הירוקה בתמונה). לפני חודשיים בערך הפיטבול נשך את הכלבה שלי כשחזרנו מטיול וכבר היינו בפתח הדירה שלי – במקרה גם הם פתחו את דלת הדירה שלהם והפיטבולית התפרצה זינקה החוצה והתנפלה על הכלבה שלי תפסה אותה בצוואר ולקח כמו דקות טובות עד שבעל הכלבה הצליחה "לשדל" את הכלבה שלו לשחרר את כלבתי. כלבתי נפצעה בצוואר ונזקקה לטיפול ווטרינרי. את הוצאות הווטרינר החזירו לי. לאחר התקיפה הבחור בנה בחדר המדרגות מחסום נוסף (השער בתמונה) בחדר המדרגות. ועד הבית התלונן שזה לא חוקי (בצדק) ואני התחננתי בפני הועד שיעזבו את השער עד שהם יוצאים, כפי שהובטח לי על ידי בעלי הדירה בסוף יולי. הסברתי לבעלי הדירה שמאחר והבחורה כבר בהריון (חודש 5 בערך) ביקשתי ממש התחננתי שכבר עכשיו (5 חודשים לפני סיום החוזה שלה) שיודיעו לה שלא מחדשים לה חוזה כדי שיהיה לה זמן להתארגן כי ביולי היא אמורה להיות בחודש התשיעי. כשהיתה אזעקה בתל אביב לא יכולתי לרדת קומה למטה (אני גרה בקומה 4 ואחרונה) בגלל המחסומים. אתמול היתה הפסקת חשמל אחה"צ במשך קרוב ל-4 שעות ולא יכולתי להשתמש במדרגות כדי לצאת מהבית מבלי לפרק את 2 המחסומים מחשש של התקלות עם הפיטבולית. שלחתי לבעלי הדירה אתמול הודעת שאלה כדי להיות רגועה שיאשרו לי שאכן לא מחדשים לה חוזה והם יוצאים בסוף יולי. הבוקר הודיעו לי בעלי הדירה שהם מחדשים להם חוזה לעוד שנה בגלל ההריון והלידה. מאז התקיפה כבר כמה חודשים שאני חיה בחשש כל פעם שאני יוצאת ונכנסת הביתה למרות המחסומים. היה עוד מקרה שיצאתי עם הכלבה ובדיוק הבחור יצא עם הפיטבולית ועוד בלי מחסום הפה, בקושי החזיק את הכלבה מלתקוף את הכלבה שלי. חדר המדרגות מטונף כי המנקה לא מנקה את החלק שלהם ומחפף בחלק שליד הדירה שלי. יש לי התכתבויות עם בעלת הדירה שבה היא מבטיחה שהיא לא תחדש להם חוזה, והנה חזרו בהם מההבטחה שלהם. אני צריכה לצבוע את הדירה וקבעתי לאוגוסט לאחר שהם יצאו מפחד שאם הצבעים ישאירו דלת פתוחה או לא יהיו זהירים (מה שקשה לדרוש מהם או להיות בטוחה שהם יקיימו את אמצעי הזהירות שאני נוקטת) והכלבה שלי תצא למדרגות ושוב תהיה "חגיגה". מה עושים? זאת ועוד, נודע לי שהם העלו לשוכרים את דמי השכירות כהסכמה לחידוש החוזה, כלומר הגדילו לעשות והם עוד מרווחים כספית מהמצוקה והסבל שלי.

item.Author מנהל הפורום גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

אילנה שלום, את מתארת מצב בעייתי מאוד וצר לי על הסבל שאת חווה מידי יום. בפנייתך ציינת שיש הסכם בין בעלי הדירה לבינך ולפיו לא יחדשו את הסכם השכירות לשנה נוספת. האם מדובר בהסכם כתוב? א"כ איך סוכמו הדברים בווצאפ/ אסמס? אשמח אם תשיבי לי כדי שאוכל לסייע לך.

אילנה

סליחה מהמתח ועצבים שכחתי את נימוסי. תודה על התגובה. רוצה להוסיף שבסמסים עם האשה היא כותבת לי בפרוש שאין מצב שהם ימשיכו להשכיר לה וגם כתבה על הצרות שיש להם אתה. בנוסף כתבה שכבר לפני חצי שנה יהודה (בעלה) רצה להעיף אותם אבל היא באה למשרד שלהם ועשתה סקנדל נוראי ושהם פוחדים שהיא לא תשלם את התשלומים עד סוף החוזה וגם תעשה נזקים בדירה. זו באמת דיירת מהגיהנום.

אילנה

יש לי התכתבות בסמסים. הבעלים הם זוג, אני הייתי בקשר עם האשה. בסמס באחרון היא כתבה שבעלה החליט לחדש להם. הדירה שייכת לבעלה לפני הנישואין, וכבר אמרה לי "זו דירה שלו" כאילו שאין לה שום קשר להחלטות לגבי הדירה.ואני תוהה... אם כך למה להיכנס איתי להתכתבויות ולא לומר לי מחד - דברי עם יהודה הדירה שלו אני לא צד בעניין, כשאני יודעת שלמעשה היא מנהלת אותו והוא נגרר שלה.

item.Author מנהל הפורום גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים

שלום אילנה, תודה על תשובתך. אשמח לסייע לך בהמשך טיפול בפנייתך. לשם כך אנא פני למשרדי 03-6855558 ואשמח לסייע לך.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סכסוכי שכנים