ניקולה

נזק ממבנה לא חוקי צמוד לקיר בית.

אנחנו גרים בבית חד קומתי ישן. צמוד אלינו בית מלאכה שנהיה מחסן הגג שלו נמוך מגובה הקיר שלנו והגג הוא פח מעוקל בגלים. הגג הוחלף שופץ והוא בשפוע לקיר הבית שלנו. המים שיורדים מרטיבים את הקיר בירידה למרות שעשו מעין סיום עם תעלה בסופו. זה נוגע בקיר שלנו ובחורף כל הקיר נרטב התפורר מבחוץ ובתוך הבית רטוב לגמרי 4 מטר על 4 מטר דופן. המחסן הזה התברר הוא בכלל לא חוקי בחלק שצמוד אלינו. בתסריט בעיריה יש מרווח של 3 מטר הם בנו בעבר הרחוק בלי אישור ואז הוציאו להם צו הריסה שלא מומש. משהו כמו 50 שנה אחורה. האם ניתן וכדאי להגיש תלונה לצו הריסה? האם כדאי לבקש פיצוי על הנזקים? איך לתבוע ואיפה?

גיא הרשקוביץ,משרד עו"ד ומגשרים

ניקולה שלום, לצורך מענה על שאלתך עלי לקבל פרטים נוספים אודות השטח והמבנים. נוכל לסייע לך בנושא זה, נשמח אם תפני אל משרדי בדרכים המקובלות.