מנהל הפורום רונן אבניאל - משרד עורכי דין
חוב בביטוח לאומי של הבטחת הכנסה
שלום רב שמי נעם ובתאריך נובמבר 2019 נסעתי לספרד על מנת לבקר את משפחתי שאותם לא ראיתי מזה כעשור ועוד לפני שנסעתי קיבלתי קצבת הבטחת הכנסה מביטוח לאומי ותכננתי לשוב לארץ כעבור כשבועיים, אולם "שוד ושבר" בסמוך למועד חזרתי החריף מאד נשבר הקורונה בספרד והנשיא של ספרד הודיע על סגר כללי מלמחרת שמשמעו שהכל סגור חוץ מסופרים ויתרה מזו אסור לעזוב את העיר שאדם נמצא בה. בנוסף, שדה התעופה היה סגור ונאלצתי בלית ברירה להיות ממש כלא בספרד למשך קרוב לחצי שנה של סגר אחד הנוקשים בעולם כולו. הייתי ממש מחוסר כל ולאחר כשלושה חודשים שקיבלתי הבטחת הכנסה ביטוח לאומי ללא כל התחשבות. הודיע לי שעלי להשיב לו את כל כספו של שלושה חודשי הבטחת הכנסה וזאת למרות שמפאת כח עליון נמנע ממני לשוב לישראל ולא יכולתי לעשות דבר. במשך שהותי בספרד דיווחתי לעובדת הסוציאלית שלי שאצלה אני מתייצב שאני תקוע בספרד ולא יכול לצאת אפילו מהבית, אלו היו החודשים הקשים בחיי והיו זמנים שלא היה לי ממה לחיות. למזלי, חב"ד באזור בספרד סייע לי עם מזון וככה יכולתי לשרוד עד שהיה מותר לצאת בכלל לעיר אחרת ולאחר מכן שפתחו את שדה התעופה. עלי לציין כי גם שפתחו בספרד את הנסיעות הבינלאומיות, היה סגר בישראל ולא ניתן היה לשוב לארץ כאשר שדה התעופה היה סגור. בכל מקרה, חב"ד נתן לי אישור מפורט לביטוח לאומי שמעיד על זה שאנוכי לא יכולתי לשוב לישראל וכי אותו חב"ד סייע לי במזון ובגדים. עד לא מזמן שלחתי את אותו האישור לביטוח לאומי המייל בנוסף למכתב מפורט ממני למייל שאותו קיבלתי מהם, אולם כעבור חודש ומשהו שרציתי לברר האם המסמכים התקבלו ביטוח לאומי טען שלא קיבל מאומה למרות שווידיתי שהמיילים אליהם הגיעו ולא חזרו ומאותו רגע פשוט ככה ביטוח לאומי התחיל לשחק איתי משחק תוך התעלמות בוטה מהנושא שהוא החוב שקבעו לי והביטוח לאומי התחיל לשלוח לי מסמכי הבטחת הכנסה למלא תוך ידיעה שאני לא שבתי לארץ ולא התייצבתי בשירות תעסוקה, פשוט שינו נושא וממש השפילו את האיטיליגנצייה שלי וזאת למרות שבאתר שלהם הסברתי שוב ושוב שאני פונה ומגיש מסמכים בגלל חוב. אודה לך האם תוכל אחרי ששמעת את דברי להנחות אותי מה לעשות כי אני אדם שחי בגפו בארץ ללא משפחה או קרובים ועתיד לדוב אליה למציאות הרבה הרבה יותר קשה של חובות ללא אפשרות להשתקם. תודה מראש נעם
באפשרותך להגיש תביעה לבית הדין לעבודה ולפרט במסגרתה את טענותיך כנגד החלטת הביטוח הלאומי בעניינך.
אוקיי אני מבין, רק שאני לא יודע האם ניתן להגיש תביעה באמצאות פנייה לסיוע משפטי כי אין באפשרותי לממן עורך דין פרטי ואולי גם ניתן לקבל פטור מאגרות בית משפט בעקבות מצבי הקשה. אשמח לתשובה תודה רבה
שאלות נפוצות:
בן ציון ר.
דפנה.
פרפר נחמד