מנהל הפורום רונן אבניאל - משרד עורכי דין
תשלום שמירת הריון מוצדקת בזמן שלא עובדת
שלום בזמן הקורונה הייתי בחל"ת קיבלתי אבטלה כמו כולם -איך שנתנו עד חודש יוני. באותו חודש נכנסתי להריון. לא מצאתי עבודה מאז ואז הבטן יצאה עדיין לא עובדת כי אף אחד לא רוצה להעסיק בהריון. אין לי הכנסה . הרופא אישר לי השבוע כבר שמירת הריון כרגע מסיבות סופר מוצדקות. התקשרתי ביטוח לאומי אומר שהקריטריון לשמירת הריון הוא למי שעובד או עצמאי.. ושלא מגיע לי כי אינני עובדת אני שואלת , מה קורה במקרה שלי שהיה לי חלת לאחר מכן חיפשתי עבודה לא מצאתי ואז יצאה הבטן ואין לי גם שום יכולת שמישהו יקבל אותי לעבודה , ועכשיו יש לי שמירת הריון מוצדקת עד ללידה מה אני עושה ? אני ממש מרגישה שיש פה משהו לא פייר ואני נופלת בין הכיסאות למי פונים ? חייבת עזרה בנושא גם ככה כמה חודשים אין לי שום הכנסה מהסיטואציה שנוצרה ועכשיו שיש לי כאבים ואישור על שמירת הריון ויכולת לקבל כספים אז אמרו שזה לא תופס. אין לי בעיה כמובן להגיש את התביעה לקבלת שמירת הריון ולנסות למרות שבטלפון המציגה אמא שלא מגיע לי ,אך לא רוצה לצפות ולהתאכזב ולכן רוצה לדעת אילו עוד כלים או מה יכולה לעשות כדי שביטוח לאומי כן ישלם לי על שמירת ההריון שקיבלתי לפחות על זה כי גם ככה נפלתי בין הכסאות ולא עובדת מקווה שהבנת את הסוגיה ותוכל לייעץ לי מה לעשות ויש בידך התשובות תודה
כדי להיות זכאית לדמי שמירת היריון, את צריכה לצבור תקופת אכשרה של 6 חודשים לפחות מתוך 14 החודשים, שקדמו ליום שבו הפסקת לעבוד עקב שמירת ההיריון, חודשים שבאים בחשבון הם גם חודשים עבורם קיבלת דמי אבטלה. הבעיה המרכזית בסיפור כאן, היא שלא הפסקת את עבודתך עקב הצורך בשמירת היריון. תוכלי לבחון הגשת בקשה לקצבת נכות כללית אם תקופת השמירה עולה על 90 ימים.
שאלות נפוצות:
בן ציון ר.
דפנה.
פרפר נחמד