לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
Airon

חשש מתהליך הוצאת רשיון עקב מרשם תרופתי

שלום רב, אני בעל רשיון לרכב סוג B רק על אוטומט כבר 10 שנים. כיום ברצוני להוציא רשיון גם על רכב ידני. לפני כשנה הייתי בטיפול פסיכולוגי, ובחודשים האחרונים קיבלתי תרופה מסוג ציפרלקס. כיום אני כבר לא משתמש בתרופה, אך המרשם עדיין תקף אצל רופאת המשפחה. הפעם האחרונה שהשתמשתי בתרופה ולקחתי אותה מבית המרקחת היתה לפני 3 חודשים. היום מילאתי טופס מקוון להוצאת רשיון נהיגה באינטרנט כדי להתחיל את התהליך. בהצהרת הבריאות הצהרתי על כך שאני לא לוקח תרופות באופן קבוע(מה שנכון) ולא הובחנה אצלי בעיה נפשית ע"י פסיכיאטר. אני עכשיו מצטער שהתחלתי את התהליך הזה, מחשש שמשרד הרישוי לא רק שלא יאשר תהליך הוצאת רשיון על ידני, אלא יבטל את הרשיון שכבר קיים בגלל הרישום הרפואי. מה עלי לעשות? האם משרד הרישוי יכול לבטל לי את הרשיון שכבר קיים אם הוא יראה שהיה שימוש בציפרלקס בחודשים האחרונים, ולפני כשנה הייתי בטיפול פסיכולוגי? אגב לא היו לי מעולם בעיות של עבירות תנועה. בתודה מראש

עו"ד שי גלעד

למשרד הרישוי סמכות לבחון כשירותו של אדם לנהיגה מידי פעם. אם יעלה חשש בעיניהם שנפגם כושר הנהיגה שלך, יתכן ותשלח לבדיקות או שידרשו ממך מסצמכים רפואיים.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום תעבורה