לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אביתר

תגובה להתנגדות לצוואה

הגשתי בקשה לצו קיום צוואה ויורש אחד הגיש בעניין התנגדות. ראיתי את ההתנגדות על ידי עיון בתיק. אני מבין שעכשיו אני יכול להגיש תגובה להתנגדות. שאלתי הינה האם אני רשאי להגיש תגובה או חייב להגיש תגובה ? הרי ממילא ינוהל תיק שלם בעניין כך שלא בטוח שצריך להגיש תגובה. שאלה שניה - מהם המועדים להגשת התגובה להתנגדות וממתי הם נספרים (עדיין לא קיבלתי את התגובה מהצד שכנגד). המון תודה על הפורום המועיל והמקצועי !!!

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

משהוגשה התנגדות לבקשת צו קיום, צריך הרשם לבחון האם ההתנגדות קבילה על פניה. אם כן - יעביר הרשם לענייני ירושה את בקשת צו הקיום ואת ההתנגדות לבית המשפט ומכאן ואילך יהיה זה תיק בבית המשפט למשפחה. לפיכך אין "תגובה" להתנגדות שהוגשה לרשם.

אביתר

המון תודה על תשובתך המהירה והבהירה. התיק כבר הועבר (אתמול) לבית המשפט לענייני משפחה, אולם לא ניתנה החלטה כלשהי לתגובה. שאלתי הינה האם אני רשאי להגיש תגובה או חייב להגיש תגובה ? הרי ממילא ינוהל תיק שלם בעניין כך שלא בטוח שצריך להגיש תגובה. שאלה שניה - מהם המועדים להגשת התגובה להתנגדות וממתי הם נספרים (עדיין לא קיבלתי את התגובה מהצד שכנגד).

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

בקשה לקיום צוואה הופכת בבית המשפט לכתב תביעה. התנגדות הופכת לכתב הגנה. לענין "תגובה" : בניגוד לבית משפט אזרחי רגיל, אין בבית משפט למשפחה המושג של "כתב תשובה" לכתב תביעה/כתב הגנה. אם יש חשיבות גדולה להגשת תגובה-תשובה, יש לבקש לכך רשות מבית המשפט למשפחה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות