מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
התנגדות והדיון בה.
לעו"ד גדות השבת לי בענין התנגדות והדיון בה. במסגרת תשובתך כתבת "משהוגשה התנגדות הרשם חדל לברר את הענין. לפי החוק עליו להעביר את הענין לבית המשפט. מבקש קיום הצוואה נחשב כתובע. המתנגד נחשב כנתבע. בית המשפט ישלח העתק ההתנגדות לתובע מכאן ואילך מדובר בתיק של בית משפט. התובע-המבקש יכול לבקש להגיש כתב תביעה מתוקן. אם ייעתר לו בית המשפט, הנתבע-המתנגד יוכל להגיש כתב הגנה מתוקן." בהמשך לתשובתך רציתי לשאול: האם יש דרך שבה המגיש של הבקשה למתן צו לקיום צוואה יוכל לפרט את טענותיו כשהתיק יעבור לביהמ"ש שלא על דרך הגשת בקשה להגשת כתב תביעה מתוקן? שהרי בקשה להגשת כתב תביעה מתוקן תאפשר לדבריך כי גם הנתבע יתקן את האמור בכתב ההתנגדות. האם ביכולתי להגיש בקשה שאקרא לה בקשה להגשת תגובה לכתב התנגדות או בקשה להגשת כתב תשובה לכתב ההתנגדות במקום להגיש בקשה לתיקון כתב תביעה. והאם בדרך זו אני אכן מבטיח שאין לנתבע זכות אוטומטית לתקן את כתב ההתנגדות רק בגלל הבקשה שהגשתי? או שלדעתך הדרך היחידה שבה ביהמ"ש יאפשר לי להשיב לכתב ההתנגדות היא רק באמצעות בקשה לתיקון כתב תביעה.אודה לך אם תשיב בפירוט.
כתב תשובה איננו מיועד להוספת עילות חדשות, או טענות משפטיות שאין להן בסיס קיים בכתב התביעה המקורי או בכתב ההתנגדות. אפשר תמידה להגיש בקשה להגשת כתב תשובה להתנגדות. בית המשפט יחליט אם לאפשר או לא. עשוי להיות מצב בו לאחר בדיקת כתבי הטענות שכבר הוגשו יורה בית המשפט על הגשת כתב תביעה וכתב הגנה מתוקנים, אם ימצא שמה שבפניו איננו מאפשר דיון ממוקד.