מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
הסתלקות מירושה
מה צריך לעשות בכדי להסתלק מחלק מירושה לטובת בן המורישה , לאחר שניתן צו קיום צוואה, אך עוד לא נעשתה חלוקה. והאם צריך צו קיום צוואה חדש?
יש להגיש תצהיר מפורט למוסד שנתן את צו הקיום: הרשם או בית המשפט או בית דין. בתצהיר יש לפרט שמות ומספרי זהות ואת מהותההסתלקות.
1. האם קטינה תוכל להסתלק מחלק בירושה בהגיעה לגיל 18 , אם תרצה. או לא תוכל לממש את זכותה. 2. האם יש קשר לענין זה אם זה לאחר שתעשה חלוקת הירושה או לפני.
1. קטין יכול להסתלק רק באישור של בית המשפט לענייני משפחה. יש לבגיש לבית המשפט בקשה להאשר ההסתלקות. הבקשה כמובן מוגשת על הידי האפוטרופוס של אותו קטין - הוריו או אפוטרופוס שמונה לפי חוק. 2. ההסתלקות צריכה להעשות בלשב שלפני חלוקת העזבון. לפיכך צריך להודיע על הכוונה להסתלק לרשם ולפנות לבית המשפט. בהתאם להחלטת בית המשפט יינתן צו הירושה או צו הקיום.
ההורה האפוטרופוס לא יגיש בקשה לביהמ"ש שהקטין יסתלק לטובתו. השאלה האם לקטין נשמרת זכות ההסתלקות לטובת הורהו בהגיעו לגיל 18 (כמובן אם הקטין ירצה לעשות כך ). או שמאחר ובינתיים חולק העזבון אובדת לו זכות ההסתלקות?
בעקרון, אם חולק העזבון אין ממה להסתלק. במסגרת פורום זה לא ניתן לתת תשובה יותר מפורטת.
תודה . האם בזה מסתכם הענין או שבהמשך צריך גם להגיש בקשה לשינוי צו קיום צוואה. והאם לצורך שינוי צו קיום צוואה, צריך שוב את חתימות כל היורשים. או שיש פרוצדורה מקוצרת?