לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליאור

שינוי ירושה בבית הדין

שלום, אבא שלי נפטר ללא צו ירושה. הוחלט בין כל האחים שנחתום בבית הדין לויתור על החלק שלנו והכל יעבור לאמא שלי, וכך היה. אבא שלי ז״ל היה צריך לקבל ירושה מאימו חלק בדירה, אמא שלי הסכימה שהחלק בדירה יתחלק רבע לה והשאר בין שלושת האחים. אחי החליט שהוא רוצה שנערוך הסכם בין האחים שהבית שבו אמא שלי חיה יתחלק שווה בשווה בנינו, אמא שלי לא רוצה כרגע לעשות צוואה כי היא עוד כאובה מהאובדן של אבי. אחי אומר שאם לא נחתום הוא ילך לבית משפט ויגיד שהחתימו אותו בבית הדין על משהו שלא ידע.. אחי אדם מבוגר בן 43.. האם הוא יכול לחייב אותי לחתום על דבר כזה? מה זה הסכם בין אחים, אמא שלי אמורה לכתוב צוואה ולחלק וכל עוד היא לא כותבת זה גם ככה שווה בשווה. אבל הוא חושב שהכל יעבור אליי ושאנחנו מחפשים לרמות אותו..

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

בעקרון (וכפוף לעובדות המסויימות של הארוע) אם צד נכח בבית הדין והסכים להסכם מסוים שקיבל תוקף של פסק דין, הרי שהאיום בהגשת תביעה לביטולו הוא איום קלוש. אחיך מבקש למעשה שייעשה הסכם יורשים. מותר וחוקי לעשות הסכם בין יורשים עתידיים גם גמצב בו המורישה עודנה בחיים. אבל אי אפשר לכפות עשיית הסכם כזה. ואמך אינה חייבת לעשות צווא הלפי דרישה או לפי איום. כל צוואה כזאת צפויה להתבטל בבית משפט.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות