מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
דרישות הרשיות בעת הגשת בקשה לצו ירושה עבור רווק ללא ילדים
דוד שלי נפטר לפני שנה וחצי ויש לו צוואה בה הוא מוריש את כל נכסיו (חצי הדירה שבבעלותו וחשבונו בבנק) לאחיו שגר איתו יחד (ובעל חצי מהדירה בעצמו). עורך הדין הגיש את הצוואה והחל בתהליך אבל אמר לנו שרשם הירושות מבקש ממנו לשלוח את כל שמותיהם של האחיינים של המנוח ולאחר מכן ביקש מעורך הדין את הכתובות שלהם. האם הצוואה והפרסום בעיתונות לא מספיק כיום לקבלת צו ירושה? נראה לי לא סביר שהיורש צריך לאתר כתובות של 25 אחיינים שעם רובם הוא לא בקשר וחלקם נולדו וחיים בחו״ל. אשמח להסבר על התהליך.
בתקנות הירושה יש הוראות לגבי הפצת ההודעה על הגשת בקשה לקיום צוואה. התקנות כוללות הוראות גם לגבי הנמענים. האפוטרופוס הכללי משמש צד קבוע בכל בקשה לצו ירושה או צו קיום. הוא זכאי לדרוש מידע נוסף בקשר למוריש או ליורשים. בדרך כלל כל עוד דרישותיו אינן נענות, רשם הירושה לא ייתן צו ירושה או צו קיום. אתה טוען - "נראה לי לא סביר שהיורש צריך לאתר כתובות". שים לב ש הממשלה הנוכחית ונציגיה בכנסת רוצים להסיר את "עילת הסבירות" מעל סדר היום המשפטי ולהטל אותה ככלי משפטי. ראשית - אפשר להגיש ערעור על החלטת הרשם שאינה סבירה בעיניך. שנית - זאת דרישה מאוד מקובלת במצבים כפי שתארת. אבל - הנה לך הזדמנות לתקוף בטענה של "סבירות".