לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אמיר

מה עליי לעשות

לאבא שלי היה חשבון משותף עם אשתו השניה. והוא נפטר. בצוואה הוא ציווה לי את כל רכושו. אשתו הגישה התנגדות לצוואה. והבקשה שלי לקיום צוואה וההתנגדות שלה עברו לאחרונה לבימ"ש. עו"ד הגיש בשמי בקשה לעיקול זמני של חשבון הבנק המשותף במעמד צד אחד.וביהמ"ש לא נתן צו עיקול ולא אמר כלום לענין הבקשה לעיקול אלא רק כתב בהחלטה שייערך דיון בכל העניינים בעוד כשבועיים.אבל אז אשתו יכולה לרוקן את החשבון? אז מה עשינו בהגשת הבקשה לעיקול?מה הייתם ממליצים לי לעשות במצב כזה? במצב כזה שלא ניתן צו עיקול אבל יתקיים דיון במעמד הצדדים האם עוה"ד שלי חייב להמציא לעוה"ד שלה את העתק הבקשה אם הוא ביקש ממנו? ומה אני עושה שעכשיו בעקבות ההחלטה היא יודעת שהגשתי בקשה ויכולה לרוקן את החשבון?

item.Author מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון

אי הענות של בית משפט לבקשת עיקול יכולה לנבוע מכך שלשופט יש ספק במשקל טענותיך לעומת טענות האשה. בית משפט איננו אוטומט בו אתה משלשל בקשת עיקול ותכף ומייד מתקבלת החלטה כמבוקש. עיקול הוא ענין של שיקול דעת. בנוסף - אם נקבע דיון בכל הבקשות, חובה למסור לצד השני העתק של הבקשה. אפשר כמובן למסור ההעתק קרוב לדיון. אם ייקבע בסופו של דבר שיש לתת תוקף לצוואה תהיה זכאי למחצית הכספים בחשבון. נכון לעכשיו לפי חוק (וגם נכון לפני מועד פטירתו של אביך)יכולה האשה למשוך את כל הכסף מהחשבון. אפשר גם להודיע לבנק שיש סכסוך ירושה ולבקש מהם להמנע ממשיכת כספים עד להחלטת בית המשפט. ייתכן והבנק ייענה לבקשה זאת, אם כי אינו חייב.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צוואות וירושות