מנהל הפורום רונן גדות - עורך דין ונוטריון
ניסוח צוואה
אני ובן זוגי מעוניינים לעשות צוואה . חשבנו לכתוב אותה בכתב יד ולחתום לפי הכללים ואח"כ להביא לעורך דין רק על מנת שיראה אם אין שגיאות או משפטים שעשויים לבטל את הצוואות. כלומר בעצם רצינו אחרי שנכתוב את הצוואות להביא לעורך דין שיתקן ויתן חוות דעת משפטית ,האם הצוואות נכתבו לפי הכללים . הרעיון לכתוב בעצמינו בגלל העלויות הגבוהות שעורכי דין לוקחים עבור צוואות פשוטות.(שזה כמובן זכותכם המלאה). 1. האם הרעיון אפשרי? שעורך דין יתקן וייעץ לניסוח שכבר כתבנו בעצמינו? 2. ואם כן האם העלות עבור תיקונים וייעוץ אמורים להיות קטנים יותר מאשר שעורך דין ינסח עבורינו את כל הצוואה? 3. שאלה אחרת- אם כותבים בכתב יד ומוסרים לבית המשפט שישמור, האם אחרי 20 שנה או יותר כתב יד עדיין קריא? לי נראה שלא כ"כ. ולכן נראה לי מוזר שיש מאמרים באינטרנט המציעים אופציה כזו של כתיבה בכתב יד. תודה רבה.

בכל הנוגע לשכר - כל עו"ד וטעמו שלו בענין. יש המרבים ויש הממעיטים. . בכל הנוגע להתיעצות - אפשר גם בצורה שבקשתם לעשות שהיא העברת ביקורת לאחר מעשה. הפקדת צוואה - אין מפקידים בבית משפט, אלא אצל המשרד המחוזי של הרשם לענייני ירושה . צוואה בכתב ידהיא בסדר גמור אם נעשתה נכון. פתרון לדהיית הדיו - להשתמש בעט איכותי ובדיו שחור על גבי נייר טרי. החסרון היחיד של צוואות בכתב יד בימינו הוא הוכחת כתב היד או החתימה במקרה שאי שם בעתיד מישהו יטען נגד כתב היד או החתימה. בימינו אלה בהם השימוש במסמכים כתובים בכתב יד נעשה נדיר והשינוי הזה רק יגבר בשנים הבאות, ייתכן ותהיה בעיה קשה להוכיח את כתב היד. .