לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מורן

שעות נוספות

שלום, התחלתי לעבוד במקום העבודה ב3/6/12,לאחר קבלת התלוש התברר לי שאני עבודת בשכר חודשי וכי רק לאחר כל השעות הרגילות באותו חודש 189 שעות אני מקבלת שעות נוספות.לדוגמא היה שבוע שלא הגעתי ולאחריו ימים שעבדתי 11 שעות(שעתיים שעות נוספות)שעות אלו נחשבו כשעות רגילות.דיברתי עם החשבת שכר והיא אמרה לי שלא אקבל זאת כשעות נוספות כי לא עשתי המכסה החודשית של השעות הרגילות.האם הדבר תקין בכלל?ואם לא למי עליי לפנות? שאלה נוספת:היה חודש שבו עבדתי 23 ימי עבודה 8.5 שעות כלומר זכאית ל 195.5 שעות אבל שוב החשבת שכר אמרה שאי אפשר לעבור את ה189 ואם אני עובדת חודש מלא תמיד אקבל 189 שעות מה שלא נכון כי היה חודש שעבדתי מלא _בחודש זה היו 20 יום)וקיבלתי 170 ולא 189(היא טענה כי עבדתי רק חודש בחברה). אשמח לעזרה .תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד אורית רוזן אור

פנית לקבל תשובה אך שאלתך איננה מובנת מאחר ואין כל התייחסות לעניין הסכם העבודה אשר הנך חתומה עליו והוא אמור לפרט האם הנך עובדת על פי שכר שעתי, יומי או חודשי. על פי חוק, עובד יועסק 43 שעות עבודה בשבוע. היקף משרה מלא יחושב על בסיס של 186 שעות לחודש עבודה. עובד המועסק 5 ימים בשבוע יום העבודה נמשך 9 שעות. עובד המועסק 6 ימים בשבוע יום העבודה נמשך 8 שעות. בעבודה שלפחות שתי שעות ממנה הנן בשעות הלילה בין השעות 22:00 ועד 6:00 יום העבודה נמשך 7 שעות. מעבר לשעות אלו ייחשבו שעות נוספות. סך הכל ניתן להעסיק עובד 15 שעות נוספות בשבוע לעובד המועסק 5 ימים בשבוע ועד 12 שעות נוספות לעובד המועסק 6 ימים בשבוע. התשובה אינה מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי.

מורן

שכר חודשי. מתי שעות נחשבות לשעות נוספות?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משאבי אנוש ושכר