מס' שאלות:
שלום לך עו"ד אורית! יש לי מס' שאלות ואשמח לקבל את עצתך. אני עובדת בחברה גדולה למעלה מ 9 שנים. אין לי חוזה עבודה, לאחר בדיקה עם מנהל משאבי אנוש. 1.לפני מס' חודשים החתימו את העובדים בחברה על מסך שבו מתקינים לנו איתורן בפלאפון, כדי לוודא כניסה ויציאה במקום העבודה, וכמו כן, שאנחנו בסניף ולא מסתובבים בשעות העבודה. האם זה חוקי? 2.מבצע עמוד ענן- בזמן המלחמה, ישבתי חלק מהימים בבית, כיוון שלא היה מי שיהיה עם בני הקטן, בן השנה וחצי, וזאת עפ"י חוק. הורידו לי מהשכר 5 ימי חופשה. לטענת החברה, ברגע שיקבלו אישור מהמדינה על כך ויזכו את שכרי בימי החופשה או בכסף, אך עד היום לא קיבלתי זאת. האם זה תקין שהורידו לי ימי חופשה? ובנוסף, עד היום לא זיכו אותי על החמישה ימים? 3.אני עובדת בשכר גלובלי/ חודשי. בכל השנים הללו עבדתי שעות מטורפת, למעשה שעות נוספות ויש לי הוכחה, כיוון שאני מחתימה כרטיס ומדפיסה את השעות. בתלוש שכר מופיע לי כל חודש אותן כמות שעות לשכר חודשי,ללא השעות הנוספות וללא השעות הנכונות שאני עובדת. פניתי מס' פעמים ואמרו שכך המערכת עובדת. בנוסף לכך, מחייבים אותנו לעבוד 6 ימים בשבוע, 9 שעות ביום חול, וביום שישי לפחות 5 שעות, כאשר בתלוש מופיע שאנחנו עובדים 186 שעות חודשיות(או 168...). האם זה תקין? כמו כן, לפני שנתיים בערך קיבלתי העלאה בשכר, והוסיפו לי שורה שנקראת שעות נוספות גלובליות. האם תקין? 4. האזנות/הקלטות שיחה- שמו לנו בסניף בנוסף למערכת המצלמות, מערכת הקלטה. האם חוקי להקליט אותנו מדברים? 5. אני נמצאת בשמירת הריון וביקשתי שימשיכו להוציא לי תלוש משכורת כרגיל, על פי חוק עד לחזרתי לעבודה,לאחר חופשת הלידה, כדי שימשיכו להפריש את הביטוח מנהלים ברמה החודשית וכדי שלא ירד לי הכל ביום חזרתי לעבודה. התשובה שקיבלתי ממנהלת השכר היא שאין באפשרותם להנפיק תלוש ריק. ורק ביום שאחזור יגבו ממני את כל החודשים שלא הייתי. האם זה חוקי ותקין? אשמח לקבל את עזרתך בנושא! תודה רבה! יערית
מדובר בחמש שאלות משפטיות שונות ולכן המקום הראוי לתגובה הנו ייעוץ משפטי פרטני מוסדר.