לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ניק

הסכם

לדעת מה מותר לי כמנהל מקצועי עם עובד שתחתי, כאשר המנכל ואני העמסנו עליו מטלות שאינן בהסכם איתו. כתוצאה מרהארגון טכני העובד ממשיך לבצע את עבודתו והודיע לי בעלפה שאני חייב לקחת ממנו את מה שלא הוסכם איתו. המנכל כעס והחל להפריע לו ניהולית וטירטר אותו מנהלתית. האם העובדה שאני מחייב את העובד בגלל הלחץ לעשות עבודה שהוא אמר בעל פה שאינה בהסכם וזה נכון יכולה לגרום לי בעיה? האם העובד יכול להפסיק לעשות את העבודות הנוספות ולעשות רק מה שבהסכם איתו, המנכל מסרב לפעול כמו שצריך. כלומר לסיים את העסקתו במידה ולא רוצים לקיים את הסכם איתו כמו שכתוב. מה יקרה כתוצאה מזה שהעובד ממשיך לעבוד בכוח גם בדברים שמעבר לחובה שלו. הצעתי לעובד לכתוב את הדברים למנכל בנושא העסקתו החריגה ולבקש שהמנכל יקח אחריות ויחליט או להפסיק לדרוש זאת ממנו או שיפטר אותו. אני חושב שזו חובתי האם אני טןעה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אורית רוזן אור

מהתרשמותי כעולה מתוך הדברים, אין המדובר בשינוי בתנאי העבודה באופן חד צדדי, כי אם בארגון שלא פירט נהלי עבודה או נהלי תפעול וביצוע ו/או נהלי מדיניות בטרם קרות האירועים המוצגים. לפיכן, יש להביא לידי ביטוי בכתב סמכויות וחלוקת אחריות של העובדים בארגון ואופן חלוקת העבודה ביניהם תוך מטרה להביא לסדר וארגון תהליכי עבודה בהווה ובעתיד.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משאבי אנוש ושכר