אב גרוש המעוניין לצאת לטיול בן שנה בחו"ל
שלום רב, אני אב לשלושה (16, 12, 7) גרוש מזה שש שנים, בכוונתי לצאת ביחד עם בת הזוג שלי לטיול בח"ל בעוד מספר חודשים שאמור להמשך כשנה עם אופציה להעתקת מגורים בעתיד. לגרושתי משמורת מלאה על הילדים ולפי הסכמי הראיה אני מחוייב לקחת אותם אלי לכל סוף שבוע שני וחלק מהחגים. אני משלם מזונות מדי חודש (לציין כי עקב שינוי בתחום העבודה לפני כשנתיים היה פיגור של מספר חודשים בתשלום המזונות וגרושתי הגישה תביעה דרך הוצאה לפועל והחוב כוסה במלואו), שאלתי היא האם יש לה דרך למנוע ממני לצאת לטיול? האם אצטרך להציג ערבויות בנוגע לתשלום המזונות? האם היא יכולה לדרוש הגדלת סכום המזונות? כמובן שמיותר לציין כי אני מחוייב באופן מלא לילדים ולכלכלתם ובכוונתי להתפרנס במהלך הטיול ולדאוג לתשלום מזונות באופן עקבי. עדיין לא שיתפתי את גרושתי בתכניותי, מתי יהיה הזמן הנכון לספר לה? האם עלי להערך למאבק במידה והיא לא תאשר?
שלום נועם. גרושתך יכולה להוציא נגדך צו עיכוב יציאה מהארץ על מנת להבטיח את תשלום המזונות ובמקרה שכזה אתה תוכל לצאת מהארץ אם תמציא שני ערבים שיוכלו מבחינה כלכלית לשלם במקומך את דמי המזונות במידה ואתה לא תשלם אותם. לשאלתך הנוספת אין קשר בין נסיעתך לחול להגדלת מזונות גרושתך תוכל להגיש תביעה להגדלת מזונות רק אם חל שינוי בצורכי הקטינים וכן מצבך הכלכלי השתפר לטובה. אני מציע שתספר לגרושתך על נסיעתך מספר חודשים לפני הנסיעה כך שתוכל להיערך בהתאם לכל צעד משפטי שהיא תנקוט.
שאלות נפוצות:
ויקטוריה