גירושין
בוקר אור, בעלי ואני החלטנו להתגרש, יש לנו תינוק בן 5 חודשים. לבעלי יש ילדה בת 10 והוא משלם בגינה מזונות בסך של 1200 ש"ח. המשכורת שלו 4000 ש"ח. יש לו בית שהוא לא משלם עליו שכירות. ביקשתי להגיע להסדר בשלום ולקבל מזונות בסך של 20 והוא משלם לגרושתו כסף. 1. אם אני פונה לבימ"ש לענייני משפחה והוא פוסק 2000 ש"ח מזונות ואין באפשרות בעלי לשלם, האם ביטוח לאומי משלם במקומו את הסכום הזה או שרק את ה-1200 ש"ח שעפ"י חוק? 2. האם לתינוק בן יומו (5 חודשים) אין זכויות למזונות גבוהים יותר מ-1200 ש"ח? 3. האם אני יכולה לשלול ממנו אפשרות להכיר לילד כל מיני בחורות עד תום תקופת הגיל הרך? 4. האם אני יכולה להגביל ביקורים שיהיו אצלי מאחר והוא לא יודע לטפל בו (לא יודע להחליף חיתול ולהאכיל כמו שצריך)? 5. האם אני יכולה בהסכם להכניס סעיף שמזכה את הילד שלי ב-50% מכל הזכויות של הבית? והביטוחים שיש לבעלי? (זה בית בפלישה לפני כ-17 של עמידר - זה נקרא מגורון והוא רשום על שמו). אנא עזרתך האדיבה באופן דחוף. יום נפלא.
שלום מ. בית המשפט יכול לחייב את בעלך מעבר לסכום מזונות של 1200 שח שכן תלוי אם יש הוצאות מדור גן וכיוצ״ב. לשאלותייך הנוספות את יכולה לכתוב סעיף בהסכם שלבנכם יגיע מחצית מהזכויות בדירה. מעבר לכך את לא יכולה להגביל את הסדרי הראייה בין הקטינים לבין אביהם. 
שאלות נפוצות:
ויקטוריה