תשלום מזונות
שלום, שמי ענבל ואני עומדת בפני גירושין ורציתי לדעת כמה מזונות אקבל עבור 2 ילדיי. הגדול בן 11 הקטן בן 6 אני משתכרת כ 4200 ₪ נטו, גרה בדירה שכורה אשר אמשיך לגור בה לאחר הגירושין ואני משלמת עליה 3000 ₪ לחודש, בני הגדול חולה צליאק (רגישות לגלוטן) עלות המזון שלו לחודש כ 600 ₪. בעלי מוכר כנכה ומקבל קצבת נכות מהביטוח הלאומי כ 2200 לחודש ומתפרנס מעבודות מזדמנות. האם בגלל שהוא נכה זה יפגע לי בגובה המזונות? כמה מזונות עליי לדרוש במצב כזה? תודה מראש ענבל
שלום ענבל. קראתי שבעלך אינו עובד ומתקיים מקצבה שאותה מקבל מהמוסד לביטוח לאומי ולכן במצב דברים זה יש שיקול דעת לבית המשפט לפסוק את צורכיהם ההכרחיים של הקטינים ובנסיבות מסוימות אף לחלק ביניכם את הצרכים ההכרחיים של הקטינים. אם בית המשפט יפסוק את צורכיהם ההכרחיים של הקטינים מבלי לחלקם ביניכם אזי סביר להנייח שסכום המזונות כולל מדור בשיעור של 40% שבית המשפט יפסוק יהיה בסך של 3700 שח לערך וזאת ללא תוספת של מחצית הוצאות רפואיות וללא תוספת של מחצית מהוצאות חינוך עבור הקטינים. צרי עימי קשר ואשמח לעזור.
האם השופט יכול לפסוק פחות מ 3000 ₪ מזונות? ועוד שאלה הבעל כרגע כשאנחנו חיים באותה קורת גג מתנער מתשלומים של הבית ולא מעניין אותו להכניס כסף הביתה האם יש מה לעשות בנדון? האם הוא מחוייב כל עד אנחנו נשואים להכניס כסף הביתה? תודה מראש ענבל
שאלות נפוצות:
ויקטוריה