גירושין דחוף
אני נשוי מזה 3 שנים לאישה שלה יש 2 ילדים מנישואין קודמים... לצערי לא הצלחנו להסתדר ולהבין אחד את השני חרף המאמצים. החלטתי להתגרש וזה סופי.. מכיוון שאין לנו ילדים..והנישואין שלנו בוצע בהליך אזרחי בפראג וזאת בגלל שאשתי לא יהודייה מצד האימא בארץ. עם כך אני מבין שמצבנו טוב יותר.. יש לנו בבעלותינו דירה ואנו משלמים עליה משכנתא מזה שנה....הון עצמי גוייס מהצד שלי על יד אימי...מצידה לא הוכנס שקל יש בבעלותינו רכב משותף שנרכש עד לאחרונה בעסקת ליסינג וזאת לאחר גיוס של 32 אלף מצדי הייתי רוצה לדעת את התהליך ומה אומר החוק מבחינת חלוקת הרכוש..אציין שאשתי מאיימת שהיא תעיף אותי מהבית ותשאיר אותי בלי שקל... דרך אגב היא מקבלת מזונות על 2 ילדיה והיא אישה עובדת. המפרנס העיקרי בית זה אני קיצר ההכנסה הכללית שלי גדולה ב כ 60% מהכנסותיה מהעבודה והמזונות יחדיו..
שלום יבגני.אתה אמור להגיש תביעה להתרת נישאין לבית המשפט לענייני משפחה. ולענין הרכוש חל עליכם חוק יחסי ממון ועל כן הינך אמור להגיש תביעה לחלוקת רכוש. לענין הדירה אם היא רשומה על שם שניכם היא תחולק בחלקים שווים ביניכם גם אם אתה מימנת את הרכישה מכספים השייכים לאימך.
שאלות נפוצות:
ויקטוריה