גירושין
אנחנו חושבים על פרידה. אין לנו בית משלנו. גרים בשכירות של 4000 בחודש. בעלי כניראה טס לשנתיים מטעם העבודה. יש שני ילדים, אחד בן שלוש, השני בן שמונה חודשים. אני בבית עם הקטן. מקווה להישאר איתו עד גיל שלוש אם יתאפשר. בעלי מרוויח כ 11,000 בחודש. במידה ויטוס לא יהיה לו תשלומי שכר דירה בחו״ל.רק הוצאות מחייה ודלק. מה סכום המזונות והמדור שהוא ייצתרך לשלם לי? האם אפשרי שההורים שלי יקנו לי דירה ובעלי יהיה חתום על משכנתא של כ 200-300 אלף במקום שנגור בשכירות? אם אפשרי איך עושים את זה מבחינת חוזה? האם העובדה שהוא טס ועוזב את הבנים שלו לתקופה כל כך ארוכה ויגיע לביקורים בלבד תהייה לטובתי ותמנע ממנו בעתיד לקבל משמורת? אני רוצה שהוא יראה את הבנים, לא רוצה שהם יגורו אצלו... האם אפשר להתחשב בעובדה שאני בבית עם הקטן ולא עובדת, כחסכון של בין 2500-5000 תלוי באיזו מסגרת היינו שמים אותו?
שי שלום! להערכתי בית המשפט יפסוק סך של 4,500 ₪ כולל מדור עבור הקטינים ולכך יש להוסיף מחצית מהוצאות הרפואיות ומחצית מהוצאות חינוך. לשאלתך השנייה הרי שהמשמורת תהא אצלך מאחר ובעלך יהיה בחו"ל ויתגורר בחו"ל. אפשרי שהוריך ירכשו דירה ובעלך יהיה חתום על משכנתא אך בעלך צריך להסכים לכך וגם הבנק הממשכן צריך להסכים לכך שכן אם לא תהיה הסכמה בית המשפט לא יוכל להכריח את בעלך לצעד שכזה.
שאלות נפוצות:
ויקטוריה