לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רוז

סמכות כונס נכסים בגירושין

שלום אני מתלבטת אם להגיש כינוס נכסים, בעלי ואני אחרי תביעה רכושית שלא דנה בנכס המשותף שלנו, דירה בה אני מעוניינת לפרק שותפות (בעלי מתנגד למכירה רגילה ולא מותיר לי ברירה. הוא לא גר בדירה כבר כמה שנים טובות). כמקובל, אני יודעת שהשופט ימנה את עורכי הדין שלנו לקונסים אם אגיש בקשה. ועכשיו לשאלות: האם יהיה מותר לעו"ד של בעלי * להכנס לדירה מתי שירצה? * לדרוש מפתח? אני גרה בדירה עם ילדים וחוששת מפגיעה בפרטיות והטרדה מצד העו"ד שלו, שאינו אדם סימפטי. האם בהצגת הבית לשמאי וקונים, אני רשאית לא לאפשר לעו"ד שלו להכנס (פיזית לדירה) אלא לעשות זאת בעצמי? אני תוהה האם בתקופת הכינוס הדירה בעצם הופכת להיות "שלו". הרי אני עדיין משלמת ארנונה (לבדי) גם בתקופת הכינוס, אז אני רוצה להאמין שלא. כמו שמשתקף מהפניה אני קצת חרדה מהפן הזה של הליך הכינוס, הפגיעה בפרטיות וניצול לרעה של סמכות. תודה רבה מראש על תשובתך.

עורך דין יעקב בלס

שם תוכן הודעה: שלום רוז בדרך כלל כונסי הנכסים מתאמים עם בעל הדירה לפני שמביאים רוכשים פוטנציאלים לראות אותה. בתקופת הכינוס הדירה לא הופכת להיות שלו. אלא הליך הכינוס הוא הליך שנועד למנוע את עכוב מכירת הדירה , מה גם שבהליך כזה בית המשפט הוא אשר מפקח על כל ההליך .

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גירושין