לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דוד

משמורת ילדים

שלום, שמי ........... ברשותך אשאל אותך שאלה, ואם תוכל להיות לי לעזר, אני מאוד אשמח. אני גרוש מזה 5 שנים. ונישאתי בשנית לפני חצי שנה. יש לי בן מנישואים ראשוניים שנמצא בחזקת האמא. והוא נמצא אצלי כל שבת שניה ובחגים ובחופשים ואפילו סתם כך באמצע השבוע, עניין השבתות מעוגן בפסק דין של בית המשפט לענייני משפחה. שכל שבת שניה אני לוקח אותו ביום שישי ומחזיר כמה שעות לאחר צאת השבת. גרושתי גרה בנתניה, ואני גרתי במרכז, אז כל העניין של לקחת אותו מבית הספר היה דיי הגיוני, נסיעה מפתח תקוה לנתניה היא בסדר גמור. וכיום אני גר בירושלים, ואני ללא רכב, מה שאומר שיש אופציה רק באוטובוס. ונסיעה באוטובוס אורכת 3 שעות כל צד במקרה הכי מהיר. חוץ מזמן ההמתנה והנסיעה בתוך העיר נתניה עד לבית הספר או עד לבית הגרושה. השאלה שלי היא כזו. יש לי חבר שעושה הסעות מסודרות מירושלים לנתניה, וכן להפך. עוסק מורשה, עם כל הביטוחים האפשרים, כיאה לחברה שמכבדת את עצמה. ויש לו תחנה מתחת לבית שלו בנתניה, והוא כבר נסע פעמיים בהסעה הזו, וכמובן שאני משלם על הנסיעה בכייף. פתאום היא החליטה שהיא לא רוצה להעלות אותו להסעה הזו, כדי להתנכל אלי, והיא אומרת "תבוא אתה בעצמך ותקח אותו!" ולי אין אפשרות כזו להגיע לשם ביום שישי, ולחזור, כי זה לוקח שעות על גבי שעות, ובתור בחור דתי ששומר שבת, זה לא הגיוני. האם יש לה את הזכות לא לתת לי אותו בצורה הזו (פשוט להוריד אותו להסעה בתחנה שליד הבית)? ועוד לטעון שאני לא רוצה לקחת אותו, ?

עורך דין יעקב בלס

שם תוכן הודעה: שלום דוד אם בהסכם או בפס"ד כתוב שאתה תיקח את הקטין אזי הינך חייב לקחת את הקטין וגרושתך יכולה לנצל זאת. אם בהסכם או בפס"ד לא כתוב שאתה תיקח את הקטין, באופן אישי הרי שהיא אינה יכולה למנוע את הסדרי הראיה במתכונת של ההסעה כפי שפירטת והתנהגות כזאת מצד גרושתך מהווה הפרת צו שיפוטי. אם כתוב שאתה תיקח את הקטין, אזי הדרך שלך היא לפנות בתביעה מתאימה לבית המשפט על מנת שיתאים את הסדרי הראיה למצב החדש.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גירושין