מתנה שהתקבלה במהלך הנשואים .
שלום . לאחר נישואי בתי ,בתחילת הדרך של הזוג הצעיר , נתתי לזוג הצעיר סכום כסף גדול (80% מסך ההשקעה )לקניית מגרש ובניית בית .לא ציינתי אף פעם שהכסף ניתן כהלוואה אלה נתתי אותו כעזרה לתחילת הדרך לזוג הצעיר . רוב הזמן של חיי הנשואים ,בתי לא עבדה אלה גידלה את ילדיהם . במהלך הנשואים המשכתי לעזור להם כספית ., כיום ,בתי עומדת להתגרש ובעלה טוען שבעצם כל הכסף שהוא הרוויח (משכורות) במהלך 13 שנות הנשואים שווה ערך לכספים שאני נתתי ולכן הוא דורש חצי מהבית. הוא לא מוכן לקבל את טענתי שגידול ילדים שווה ערך לא פחות מהשכר שהוא מהשתכר. שאלתי ,האם יש פסק דין שקובע מה שווי עבודתה של עקרת בית וגידול הילדים .? אני רוצה לאזן את ההתחשבנות ולהוכיח לו שבעצם שניהם תרמו שווה לתא המשפחתי במהלך חיי הנשואים. בדרך זו אני רוצה לשכנעו שהחלוקה של חצי חצי לא הוגנת ושמגיע לי החזר לכספים הראשוניים שנתתי לבניית הבית . תודה יעקב
שלום יעקב כעקרון אתה בעצמך טוען כי נתת את הכספים כעזרה לבני הזוג ועל כן מתנה על פי דין לא מחזירים ובמיוחד שהמגרש רשום על שם שני הצדדים. באם הינך חפץ לשכנע את בעלה של בתך אחרת, אני מציע שתבדקו אפשרות לפנות לגישור.
שאלות נפוצות:
ויקטוריה