לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מיקי

דמי שימוש ראויים

שלום רב, אני פרוד כבר כשנה וחצי עם הסכם גירושין מאושר על ידי בית המשפט ובית הדין הרבני. האישה מסרבת לקבל את גיטה ותבעה את כתובתה (למרות שבהסכם הגירושין כתוב במפורש שהיא מוותרת על כתובתה מזונותיה בכפוף לסידור הגט ובפסק הדין של בית הדין הרבני שאישר את ההסכם במסגרת גירושין בהסכמה גם שם צויין שהאישה מחלה על כתובתה עם סידור הגט). בשל כך אני עדיין נשוי לה על הנייר אך חי בנפרד ממנה (בכתובת אחרת) כבר כשנה וחצי. עוד נכתב בהסכם: "הבעל נותן בזאת בכפוף לסידור הגט, את הסכמתו כי האישה תגור עם הילדים עד הגיע הילדים לגיל 21 שנים..." האישה הגישה בקשה לצו איסור כניסה לדירה בטענה לאלימות והתבססה על תלונה במשטרה בגין אלמ"ב (שנסגרה לבסוף בעילת "העדר אדמה") לבית הדין הרבני ובית הדין הרבני אישר את הצו בהתבססו על הסעיף בהסכם ואף ציין זאת בהחלטתו מחצית הדירה רשומה על שמי ואני אף ממשיך לשלם את חלקי במשכנתא כחלק ממדור הילדים. סידור הגט לא בוצע וכמו כן, אין וויתור מפורש על זכותי לדרוש דמי שימוש. האם ישנה עילה לתביעת דמי שימוש ראויים? מה הם סיכויי התביעה? אודה על תשובתך.

עו"ד יעקב בלס

שלום מיקי להערכתי סיכויי תביעה שכזו לדמי שכירות ראויים לא גבוהים וזאת מאחר ועל פי הסכם הגירושין, אפשרת לאשתך לגור בדירה עם הקטינים עד הגיע הקטינים לגיל 21 שנים. יש באפשרותך להגיש תביעות אחרות ומוצלחות יותר. נא צור עימי קשר ואשמח לעזור לך.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גירושין