לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אמה

סיכויי גובה מזונות בתביעה לעומת גישור במצב הנוכחי

נשואים חמש שנים + ילדה בת 3 הוא מתכנת שעד לפני חודש הרוויח 35,000 ברוטו וכרגע מרוויח 17000 (פרוייקטים עצמאיים). אני התחלתי לעבוד לפני הליך הגירושין לאחר הפסקה של חמש שנים בערך (השתכרות פוטנציאלית נמוכה לעומתן) ומרוויחה רק 3000 ש"ח למשרת אם חלקית. אין לנו רכוש משותף ,לא דירה ולא מכונית ולכן ביקשתי בהסדר הגישור שהאב יקנה רכב לי ולילדה מאחר ואני ההורה המשמורן. ראוי לציין, שבעלי עזב את הבית ללא הודעה מוקדמת וביטל את ההרשאה הדדית בחשבון המשותף בעוד שהוא מנהל את החשבון העסקי שלו בנפרד שלשם נכנסות ההכנסות והמשכורות שלו. יצא לנו פעמיים להיפגש עם מגשר שהינו עו"ד ,והוא הציע לערוך הסכם 5,500 כולל מזונות מדור, הוצאות חינוך ,בריאות וכיוצ"ב) לא כולל הוצאות חד פעמיות והצעה לרכישת רכב. בעלי לא מוכן להגיע להסכם כזה אלא ל4500 לא בטוח שיקנה רכב. האם לאור כל העובדות שהוא נהג באלימות כלכלית כלפי וכלפי הילדה במהלך הפרידה ולאור העובדה שהוא יכול להרוויח יותר ,בימש יפסוק שיעור מזונות גבוה מהגישור או ממה שבעלי מציע. ראוי לציין שאין באפשרותי להתייעץ עם ען"ד וללתבוע אותו מאחר והוא סגר לי את החשבון .לכן, הגשתי בקשה לסיוע המשפטי וטרם הם חזרו אלי. מה הכי טוב בשבילי ובשביל הילדה?

עו"ד יעקב בלס

שלום אמה יש סיכוי סביר שבית המשפט יפסוק סכום גבוה יותר מ- 4500 ₪ לחודש אך מדובר במצב לא וודאי שכן בתי המשפט פוסקים גם על פי צרכיו של הקטין ולא בטוח שתוכלי לשכנע את בית המשפט כי צרכיו של הקטין הם מעל 4500 ₪ לחודש.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גירושין