גירושים/מזונות ומה שבניהם..
אנו נמצאים לפני חוזה הגישור. אשמח לעזרה. אנו נשואים כ-26 שנים,ויש לנו 6 ילדים-5 מתחת לגיל 18.חלק מהתקופה המשותפת נשארתי בבית וגידלתי את ילדי-הם לא ביקרו בגנים ופעוטונים. לכן לא עליתי בדרגה ולא התקדמתי בעבודתי.(גם הפנסיה שלי מאד נמוכה וכו...).לעומת בין הזוג שהתקדם מאד ופרנס את המשפחה בכבוד! ברשותנו 2 בתים,בית 1-ערכו כ2.2 ש"ח והבית השני 1.3 ש"ח. הבית הנוסף מושכר ועם כספי השכירות משולמת המשכנתא. על הבית המרכזי אנו משלמים מתכנתא בגובה 4.000 ש"ח לעוד 5 שנים. בהסכם בעלי וויתר לי על חלקו בבית המרכזי תמורת וויתר על ביטוח המנהלים והפנסיה שלו. במקביל הוא שוכר בית בשווי 5.000 ש"ח . המזונות שנקבעו לו מתחשבים בגובה שכר הדירה שהשכיר. ואילו אני אמורה להתמודד עם המשכנתא וכו.... בהסכם הוא ביקש לשלם לילדים-לפי חוק עד גיל 18 ולאחר מיכן ישירות לחשבונם האישי.מאחר ושכרי נמוך מאד ואילו שלו גבוהה במיוחד. אני אגיע למצב שבבגרות הילדים לא אוכל להעניק להם מעבר להשרדות. שאלתי: האם אין לחייב אותו לשלם חלק מהמשכנתא שלי? האם ההפרש בין הבתים מאפשר וויתור על הפנסיות? מה עדיף? וכיצד להתכונן ליום שהילד האחרון שלי מתגייס. תודה רבה
שאלות נפוצות:
ויקטוריה