מה עליי לעשות?
עו"ד בלס שלום! אני ובעלי נשואים כשלוש שנים, יש לנו ילדה כבת שנתיים והחלטנו לפרק את הנישואין. בעלי הציע סכום מסוים שאקבל כמזונות אך לפי הבנתי סכום המזונות תלוי בגובה משכורתו, כמו כן לביתי יש בעיה רפואית המצריכה תרופות ואוכל מיוחד ויקר. אני אינני עובדת עקב בעייתה הרפואית כי עליי להיות איתה בבית. 1. האם גובה המזונות מתייחס גם לצרכיה המיוחדים באוכל ותרופות? 2 האם זה שאינני עובדת מוסיף לגובה המזונות? הרי זוהי בת משותפת ואני זו שלא עובדת, אין לי שום הכנסה מעבר לקצבת הנכות שלה. 3. פניתי אליו מס' פעמים ע"מ להיפגש ולנסות להגיע להבנות אך עד כה הוא לא יכל. האם עליי לגשת מיד ולפתוח תיק בבת משפט לענייני משפחה? אשמח לתשובותיך המהירות. אני.
מעבר לאוכל ולתרופות שלה, יש ביגוד, יש גן שהיא נמצאת עד השעה 12:00 (שעות מועטות שעד כה לא מצאתי שום עבודה למס' שעות כאלה). וכן לציין שכיום אני מתגוררת איתה אצל ההורים כיוון שאין לי אפשרות כלכלית לשכור דירה. האם גם בזה הוא צריך לקחת חלק?
שלום. גובה המזונות מתייחס גם לצורכיה המיוחדים של הקטינה אם את לא עובדת על מנת לטפל בקטינה יש רכיב שנקרא דמי טיפול שניתן לבקש מבית המשפט. אם הוא לא מתיחס לפניותייך אז תגישי תביעה למזונות לבית המשפט לענייני משפחה. אם את מתגוררת אצל הורייך אז אין לך הוצאה של דמי שכירות ולכן בית המשפט לא יפסוק דמי מדור.
ניגשתי היום לבית המשפט ושם נאמר לי שאין דבר כזה לפתוח שם תיק לפני שפותחים תיק ברבנות ומתגרשים. האם אכן כך הדבר? שנית- אני גרה אצל ההורים כיוון שאינני עובדת ואין לי יכולת לשלם שכירות- אם אקבל ממנו תשלום עבור זה כן אוכל להשכיר דירה. האם במקרה זה הוא יחויב לשלם?
מעבר לאוכל ולתרופות שלה, יש ביגוד, יש גן שהיא נמצאת עד השעה 12:00 (שעות מועטות שעד כה לא מצאתי שום עבודה למס' שעות כאלה). וכן לציין שכיום אני מתגוררת איתה אצל ההורים כיוון שאין לי אפשרות כלכלית לשכור דירה. האם גם בזה הוא צריך לקחת חלק?
שאלות נפוצות:
ויקטוריה