זכויות כספיות
שלום. לבעלי עסק קטן שרשום על שמו וחשבונות נפרדים. אני עובדת , אין לנו נכסים משותפים , הוא עזב את הבית והגיש תביעת גרושין בביד״ר וכרך רכוש. אין לנו ילדים אנחנו נשואים שנתיים. היו שני דיונים שבהם ביקשתי שלום בית . שאלותיי הם ; 1- העסק- האם מגיע לי כספים מיום הנישואים , ואם העסק הפסיד אזי האם אני מחויבת בחצי מהחובות אם קיימים במידה ואני תובעת לחלקי ממנו ? אינני יודעת מה מצב העסק למרות שהוא מתלונן שאין לו פרנסה והוא מפסיד . 2- האם מגיעה לי כתובה ? אין עילת גרושין של בגידה וכו מצידי , אלא שאנחנו לא מסתדרים והוא רוצה לטפל בעצמו מאחר וחלה בסרטן ואני מקשה עליו ורע לו איתי . 3-האם זה שלא סיפרתי לו שאני נוטלת כדורים נגד דיכאון וחרדה לפני הנישואין מהווה עילת גרושים שמייתרת את הכתובה ? (לציין שעברתי ארוע מוחי ולכן לקחתי את הכדורים האלו , על המחלה הוא כן ידע כי סיפרתי לפני הנישואים ) 4- הוא פתח תיק בבידר , האם אני יכולה לתבוע מזונות אישה בבית משפט ? איפה כדאי לי יותר? 5- הבית שכור והוא עזב , ואינו רוצה לשלם שכירות והוצאות , איך ניתן לחייבו ? תודה וסליחה על כל השאלות ....
שלום. מדובר בשאלות כבדות משקל מבחינה משפטית לכן את מוזמנת ליצור קשר עימי ואשמח לעזור לך.
שלום לך ראשית חשוב לציין אינני עורך דין אך לא יכולתי שלא להגיב לגבי זכויות בעסק ברור הוא שאם את תובעת לך שותפות ברווחים אז אותו הדין גם לגבי הפסדים ואים ישנם יהיה עלייך להשתתף במחציתם לגבי כתובה ושאלו אם חולה הוא אז עזבי אותו תני לו להתמודד עם מחלתו לבד להתעשר לא תתעשרי ורק סביר הוא שתעשירי את כיסם של עורכי הדין אם אין בגידה סביר מאוד להניח שלא תקבלי כתובה וכן תחשבי שכל זכויות הפנסיה שאת צברת במהלך הנישואין שלכם גם לו מגיע כמחצית לכן לעניות דעתי שאיש איש יילך לדרכו במלחמות לא תקבלו הרבה אם בכלל יום טוב לך
שאלות נפוצות:
ויקטוריה