שאלה בעלת כמה חלקים
שלום, אני מתחילה תהליך גירושין ורוצה לדעת כמה פרטים, בבקשה. 1. בעלי ואני נשואים נישואים דתיים. כבר שנים אני המפרנסת של הבית. בעלי רשום כעובד אצלי בעסק, ויש לו נכות דרך ביטוח לאומי. האם יש סיכוי שבעלי יצליח לקבל ממני מזונות? 2. במידה ובעלי תופס אותי בוגדת, האם יש תוצאה על אחזקת הילדים? על דמי מזונות ילדים? ובכלל מה כן ההשלכות בכך? 3. האם בעלי יכול לעצור אותי מלהתגרש במידה ויבקש בבית הדין הרבני שלום בית? והאם עצם היותי אישה בוגדת ייגן עלי במצב זה? 4. במידה ואני עוברת לגור בדירה אחרת בקרבת מקום לבעלי, האם אני יכולה לקחת את ילדי? האם יש לכך השלכות בתהליך הגירושין? 5. האם בעלי יהיה צריך לשלם מזונות ילדים רק מרגע שחתמנו על משהו, או כבר מרגע שעברתי לדירה אחרת? תודה רבה מראש.
שלום מירה. את לא אמורה וצריכה לשלם לבעלך מזונות עלצפי דין ועל פי ההלכה הפסוקה. עצם הבגידה אינה מהווה עילה להפחתת המזונות או פגיעה בתפקוד שלך בשאלה מי יחזיק בקטינים שכן ההשלכות של בגידה הם הפסד הכתובה והפסד מזונות אישה.אם בעלך יטען בבית הדין שאת בוגדת ואת תאשרי את זה אז בית הדין יחייב אותכם להתגרש מאחר ואת אסורה על בעלך ועל בועלך. לשאלתך הנוספת דמי המזונות נפסקים מיום פסיקת בית המשפט או מיום שאתם מגיעים להסכם ביחס למזונות ובית המשפט מאשר את ההסכם.
שאלות נפוצות:
ויקטוריה