לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יעל

מסמכים

אני אמורה להגיש תביעה בביהמ"ש לענייני משפחה והבנתי שיש לצרף רשימת מסמכים שבה מפורטים ומצורפים כל המסמכים עליה התביעה נסמכת. ראיתי שהתקנה אומרת שמה שלא מגלים אי אפשר לעשות שימוש לאחר מכן. האם זה אומר בעצם שגם אם יש עניינים שאני לא מזכירה מבחינה עובדתית בתביעה אבל אני יודעת שארצה להשתמש בהם בהמשך ההליכים למשל בחקירה הנגדית, האם אני חייבת כבר עכשיו לאזכר את המסמכים ולצרף אותם כי אחרת לא אוכל לעשות בהם שימוש. אם בהמשך אני יודעת שארצה בחקירה נגדית לשאול את הנתבעת לגבי שיחה טלפונית שהיא השתתפה בה ולהשמיע חלק מהשיחה אז זה אומר שכבר עכשיו ברשימת המסמכים שאני מצרפת לכתב התביעה אני חייבת לציין את השיחה. והאם ברגע שהתקנה קובעת לצרף העתק המסמך זה אומר שכבר עכשיו עליי לצרף תקליטור או תמליל. אם אציין את ענין השיחה ברשימת המסמכים אני מניחה שזה יגרום לכך שהצד השני יוכל כבר עכשיו לבקש ממני את תקליטור השיחה. מה שכרגע לא הייתי רוצה שיקרה. מה עושים? כיצד אפשר להימנע מלחשוף דברים מסויימים כגון: שיחות מתועדות בשלבים מוקדמים אלה ברשימת המסמכים ומצד שני שכן תהיה לי יכולת להשתמש בדברים האלה יותר מאוחר?

עורך דין יעקב בלס

שלום יעל. את יכולה לכתוב את העובדות בכתב התביעה ואת המסמכים לצרף לתצהיר עדות ראשית שמוגש בשלב מאוחר יותר.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום גירושין