מעורבות בן זוג חדש מול מוסדות פורמליים של הילדים
שלום, אני גרושה עם שני ילדים מזה שנתיים עם הסכם גירושין, משמורת שלי הסדרי ראייה די סטנדרטיים עם האבא ללא לינה באמצע השבוע. מערכת יחסים עם הגרוש שלי מורכבת ועם תקשורת מוגבלת. מזה שנה גר איתי ועם ילדיי בן זוגי, אדם מקסים שמגדל את ילדיי ביחד איתי בכל ההיבטים כאילו היו שלו ומבלה איתם זמן רב הם אוהבים אותו והוא אותם. הילד הגדול בן 7 מאובחן לADHD ודורש מעורבות גבוהה בבית הספר, בצהרון וכו'... עקב בעיות התנהגותיות. השאלה: בגלל הבעיות עם הבן הגדול עליי להפגש עם מורות/מנהלת/ מנהלת הצהרון/ מפעילי חוגים וכו'.. ולדבר איתם על בני ושיטות ההתמודדות איתו. בן זוגי רוצה לבוא איתי לפגישות אלה על מנת לתמוך בי, האם חובתי ליידע את הגרוש? האם החוק מחייב את נוכחותו במפגשים אלה? האם החוק מחייב שהמפגשים יהיו משותפים איתו או שאני יכולה להפגש עם הגורמים השונים לבד? במידה והגרוש לא מוכן שבן הזוג יהיה נוכח האם יש לו זכות לדרוש זאת? לגבי מפגשים אחרים כגון אירועים בגן/בי"ס/חוגים, האם יש לגרוש זכות לדרוש שבן הזוג לא יהיה נוכח? תודה על תשובתך
שלום דפנה. אביו הטבעי של הילד הוא האפוטרופוס הטבעי של הילד ולכן הוא זכאי להיות מעורב בכל נושא החינוך של הילד כולל דרכי הטיפול בילד המוצעות על ידי המורים והמומחים. לגבי שאלתך הנוספת הרי שהגרוש שלך יכול לפנות בבקשה מתאימה לבית המשפט בכדי למנוע מבן זוגך הנוכחי להגיע ביחד עימו לארועים של הקטין אם מצב זה גורם למתח וחיכוך מיותר שיכול לפגוע בטובת הקטין.
שאלות נפוצות:
ויקטוריה